Kad se slegnu dojmovi.

Ili, osvrt na govorancije u Kninu povodom Dana Oluje.

Piše: Ivan Filipović

 

Preslušao sam u miru i tišini sve govore, jedan za drugim, poslije jer sam bio zauzet u vrijeme držanja govora drugom komemoracijom, i od četiri govora koja su bila po protokolu tri su imali dezerteri u ulogama predsjednika Države, Sabora i Vlade, od ta tri govora, od govora tih dezertera, po meni, a i po mnogima s kim sam komentirao te govore, najbolji govor od njih tri dezertera je govor predsjednika Hrvatske!?

Čovjeka koji je iz iste političke kuhinje kao i ova dva druga Predsjednika, iz istih obiteljskih svjetonazora i političkih uvjerenja i još k tome deklarirani je nevjernik, za razliku od ove dvojice koji se guraju u prve redove gdje se slika i snima!

Dakle, slušajući te govore, najbolji od svih je govor predsjednika Države, ukoliko se ti govori uopće mogu smatrati dobrim, čovjek je rekao ono što ja sam ali i mnogi drugi od njega nisu očekivali!!!

Uz to je još ispravio nepravdu koju je počinio Tuđman, a nitko je prije ni pokušao nije ispraviti, gdje je odmah poslije Oluje kad su se dijelila odličja trebalo je podijeliti ono što je Milanović podijelio 2020. godine, ali, o tom-potom!!!

To su govori dezertera i kakvi god bili oni su govori dezertera, na kraju krajeva od tih dezertera se nema što bolje ni očekivati, uz svu tu šminku i glumu!

Ne može govoriti netko tko ne osjeća o nečemu što ne osjeća!!!

I onda dolazimo do tog četvrtog govora koji je bio prvi na proslavi, govora generala Gotovine.

Ja sam od tog govora očekivao više!

Od direktnog sudionika te operacije sam očekivao više, međutim, njegov govor je klasično “prodavanje boze”, ili što bi rekli ” bolje bi bilo da je šutio”!

Jer za ono stvarno trebaš sjesti na obraz, pogaziti dostojanstvo, karakter, ljudstvo i onako pričati!!!

Ja mogu razumjeti i utjecaj i Haga, i poslije Haga, ali u tom slučaju, ako su ti utjecaji i njihovi rezultati toliko jaki onda je puno poštenije zahvaliti se na pozivu i ne govoriti, i riješen problem!!!

Ali eto, netko ili nešto ga je natjeralo da izvadi papir na kojemu mu je, očito, netko napisao nešto što je on trebao reći Hrvatima, i eto, rekao je!

Međutim, to nije to, ili to nije barem ono što smo očekivali , barem mi ratnici, i najgora stvar od tog istog generala, po meni, je to što su mu na stotinjak metara od mjesta njegove govorancije zaustavili Skeju i njegove momke!

Zaustavili su ih bez prava sudjelovanja u proslavi!!??

Ja sam očekivao da će general sjetiti se Škabrnje i kad je rekao ZOVITE SKEJU I NJEGOVE MOMKE, jer samo oni mogu to odraditi, da će pozvati policiju da pusti Skeju i njegove momke???

Očekivao sam da vratiti onaj pripremljeni papir u džep i da će reći, ” Gospodo, ja ovdje nemam što tražiti ako tu nisu Skejo i njegovi momci, tražim od vas da pustite Skeju u njegove momke da se ovdje poredaju pored nas, ISPRED NAS”!!!

Tek tada bi mu govor imao smisla i bio dostojan generala pobjedničke vojske!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)