Hrvatska je opet na početku!

Piše: Ivan Filipović

Evo se vratile “devedesete”, vrijeme borbe za Hrvatsku!!!

Stvoren je još jedan Pokret, Domovinski pokret, i ovaj Pokret me vraća u kraj osamdesetih i početak devedesetih i stvaranje onoga prvog Pokreta koji je nosio naziv HDZ.
Dakle, tada smo mi, obični mali Hrvati, željni Slobode i Domovine, bez kalkulacija, bez pred-računa, bez završnih računa, stali uz taj Pokret i dali mu sve što smo mi znali, mogli, umjeli i imali!
I taj Pokret je donio plod, dakle, donio je Hrvatima Slobodu i Domovinu, i sami tim se isplatio, isplatila se svaka žrtva!!!
Sad trideset godina poslije mi Hrvati smo doveli sami sebe u situaciju da moramo praviti neki novi Pokret kojemu je isti cilj, opet vratiti Hrvatima Slobodu i Domovinu!!!
Žalosno, do bola žalosno!!!

Dakle, ni deset godina je nismo znali očuvati, a evo trideset godina je prošlo da bi proradila savjest u nama da smo pogriješili i da trebamo ispraviti te pogreške!
Vođa onoga Pokreta je bio dr. Franjo Tuđman, vjerovali smo mu, ja osobno sam mu vjerovao, ne bezuvjetno ali sam mu vjerovao, i hvala mu za sve.
Međutim, mene osobno je razočarao nekoliko puta.

Prvo me razočarao odabirom svojih prvih suradnika i ljudi koji su ušli u vodstvo Pokreta, sve sami Udbaši i Kosovci!
Drugo razočarenje je bila “pomirba”, mada je i On sam, vjerujem, bio svjestan da od toga nema ništa, jer ti partijaši, udbaši, kosovci, kad su vidjeli da neće biti kažnjeni oni su se samo primirili, dočekali svoj trenutak i ponovno vratili Hrvatsku pod svoje okrilje, a Hrvate u roblje!!!

I treći grijeh i po meni najveći grijeh koji mu ja nikad oprostiti neću je prodaja i izdaja Herceg-Bosne i nas u Njoj!!!
Dakle, mi Hrvati u BiH smo se krvavo izborili za Herceg-Bosnu, platili smo ogromnu cijenu, naši su suborci ratovali diljem Hrvatske, ratovali su tu, i mi smo imali sve, imali smo teritorij, vojsku, policiju, granicu, praktički imali smo državu, i prodao nam ju je!

Je li to bila cijena vraćanja okupiranih dijelova Hrvatske, nisam siguran, ona je u Wošingtonu prodana, Wošington se dogodio 1994., a Oluja je bila tek 1995., možda je to bio dogovor, prodaji Herceg-Bosnu pa ćemo ti dati dozvolu za Oluju, ne znam, ali znam da je za mene to neoprostiva greška koju mu ja nikad oprostiti neću!!!
Trideset godina nakon, stvoren je novi Pokret, o vođi ovoga Pokreta ne znam puno osim da je dobar pjevač čije pjesme volim i rado slušam, ali znam nekoliko stvari koje su se mene dojmile kod njega, on je jedini za kojega znam da je ušao u Sabor na listi HDZ-a i kad je vidio da to nije to, napustio je Sabor i vratio mandat HDZ-u!!!
Mnogi su ušli u Sabor na nekim listama pa su napustili te liste, stranke, koalicije i samostalno uživali privilegije!

Dakle, tu me se dojmio kao čovjek, ušao sam na toj listi, razočarao se, to nije ono zbog čega sam ušao, hvala vam lijepa, evo vam vaš mandat, e za to mu skidam kapu!!!
Ali se u isto vrijeme bojim da se i oko njega ne okupe krivi ljudi!?
Da se i oko njega ne okupe kojekakvi lešinari kojima će biti cilj samo i jedino njihov osobni probitak i bogaćenje, a narod i državu prepustiti stihiji pa kud’ ode, toga se iskreno bojim!
Jer prateći ovu hrvatsku političku scenu vidim da već tamo ima nekih kojima ja ne bih dao povjerenje, kojima nije mjesto u Pokretu.
Međutim, kako nisam mogao utjecati na prvi Pokret tako ne mogu ni na drugi.
Ali, bez obzira na sve, moje povjerenje će dobiti i ovaj Pokret!

Iz razloga što su me svi ovi do sad razočarali, svi su se odmaknuli od onoga na čemu su dobivali povjerenje Hrvata i izbore!
Ovaj Pokret me još nije razočarao i stoga ću mu dati potporu i povjerenje, i preporučam svakom Hrvatu koji voli Hrvatsku prije i iznad svega i bezuvjetno da im damo šansu, da im damo prigodu da vrate Hrvatsku Hrvatima!!!

Uostalom, nemamo što izgubiti, ovim drugima kome god damo glas, vidjeti ćemo već viđeno!
Dakle, oni su barem po programu nešto novo, e sad, dokle će to novo trajati vidjeti ćemo, stoga za početak imate moju potporu i sretno vam bilo!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)