Mi Hrvati smo u najmanju ruku čudan narod!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Zaista, mi Hrvati smo u najmanju ruku čudan narod, da ne kažem neku težu riječ!

Dakle, stoljećima sanjamo Slobodu, Nezavisnost, Domovinu, mnogi najbolji kćeri i sinovi kroz sve te generacije i sva ta vremena su krvlju i životima platili taj svoj san i otišli ne ostvarivši ga!

Naša generacija je imala tu čast i privilegiju ostvariti taj vječiti san Hrvata, žrtve su bile ogromne, opet su najbolji među nama tu Slobodu i tu Domovinu platili svojom krvlju i svojim životima!!!

I kad smo otjerali dušmane tamo gdje im je mjesto, kad smo završili rat i to ga pobjednički završili, i položili oružje, vratili ga u vojarne, predali smo i Slobodu i Domovinu u ruke dušmana!!!

Dakle, u ratu za Slobodu i za Domovinu su bili uglavnom Hrvati, i etički i politički Hrvati, istina, među njima je bilo i onih koji nisu etički Hrvati ali su politički Hrvati i svjesni su svoje Domovine i Slobode, dakle, išli su s etičkim Hrvatima rame uz rame!

Međutim, Slobodu i Domovinu smo predali u ruke onim drugim skupinama, a u te skupine spadaju sve vrste, a po najviše ti politički jugoslaveni koji su nastali raznim križanjima nacija u Hrvatskoj!

Ti mješanci, križanci su uglavnom nacionalno ne svjesni i oni su i stvorili tu izmišljenu naciju “jugoslaveni”, zbog njih je i stvorena da i oni imaju “nacionalni identitet”!!!

Ja ne znam više ni jednu naciju u svijetu koja je toliko stoljeća čeznula za Slobodom i Domovinom, koja je toliko života i krvi dala za Slobodu i Domovinu i koja je tako jednostavno tu krvlju i životima izvojevanu Slobodu i Domovinu predala u ruke dušmana, ja nisam čuo da je to još ijedna nacija na svijetu uradila!??

Ali eto, to uradismo mi Hrvati!!!

Pitanje na koje ne mogu naći odgovarajući odgovor je, jesmo li mi zapravo i zreli za toga, jesmo li mi kao Narod uopće zreli i za Slobode i za Domovinu???

Ako je suditi po viđenom odgovor je nismo, ako je pak suditi po žrtvama i po načinu borbe kroz stoljeća, onda itekako jesmo, ali zadnji pokazatelji nam baš ne idu u prilog da smo svjesni!!!

Nema druge solucije, ili mi nismo zreli za Slobodu i Domovinu, ili smo mi narod predodređen za robove???

Dobre radnike, dobre ratnike i sve druge dobre osobine, ali kad je u pitanju sačuvati Slobodu i Domovinu tu smo ispod svake razine!!!

Sad, jeli to nama u genima, jesmo li mi rođeni s tim, je li to nečija kletva, prokletstvo ili ne znam što?

Što god da je, nije dobro!!!

Dakle, mi smo na dobrom putu i samo malo nam fali da mi ostavimo svojim potomcima u”amanet ” borbu za Slobodu i Domovinu!!!

Pitam sebe i vas, jesmo li mi zaista zaslužili imati Slobodu i Domovinu, jer treba li nam nešto što ne znamo čuvati???

Znali smo se izboriti, znali smo ostvariti, ali ne znamo čuvati, jer puno je teže bilo izboriti se za to sve nego sačuvati to, a nama očito nije!??

Dakle, ili smo mi specifikum kao nacija, ili ima čitav niz nepoznanica kojih mi ni svjesni nismo???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)