Rama i “antifašisti”!!!

Lažni antifašizam, lažni povjesničari, samo je stradanje Rame te 1942. istinito!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Rama je 1942. godine doživjela jednu od težih ako ne i najtežu kalvariju u ovom dijelu ondašnje NDH!

Dakle, u samo par dana ubijeno je više od tisuću Ramljaka i to civila bez oružja jer Rama tada nije imala vojsku i oružane formacije, i ginuli su civili!

Zapaljeno je sve što je moglo izgorjeti, gledano iz ovoga vremena i konteksta može se reći da je Rama bila ondašnji Vukovar hrvatskog naroda, jedina razlika je u tome što je Vukovar bio branjen, imao je kakvo takvo naoružanje i imao je dragovoljce koji su ga branili, a Rama tada nije bila naoružana ni branjena, a stradanja su bila tu negdje, ubijano je sve redom, paljeno je sve redom!

Katastrofa je to što je ta prisilna šutnja trajala sve do devedesetih godina, o tome se nije smjelo ni govoriti, ili ako bi se govorilo, govorilo bi se u rijetkim situacijama i u “kućnoj radinosti”, u užem krugu!

Jer ondašnju vlast su činili i preobučeni četnici koji su poharali Ramu, i naravno nametnuli su šutnju, ta prisilna šutnja je trajala više od pola stoljeća!

I onda, pazite, koji apsurd, onda se nađe nekakav “ramski pametnjaković”, predvođeni nekakvim “ramskim fratrima” i “povjesničarima” koji dovode dva najveća povijesna lažova i krivotvoritelja hrvatske povijesti, Goldsteine, da nakon toliko vremena bace sol na ranu!

Oni to vrlo rado odrade i dobro naplate jer oni ne rade ništa džabe, a njima je uz to što će dobro zaraditi još dodatna motivacija pa i cilj omalovažiti žrtvu i nekako zaštiti počinitelje!!!

Dakle, ti lažni povjesničari i oni koji su ih doveli i oni sami su lažni povjesničari, oni su okrivili Ustaše koji su bili negdje po Središnjoj Bosni kako nisu došle zaštiti Ramu, međutim, te “partizanske postrojbe” ako se to može i zvati postrojbom, su bili tamo negdje po Kutama i Šćipama i bili su na sigurnome jer to su bili domaći đilkoši koji nisu rata vodili ni s kim, nije im palo na pamet doći zaštiti Ramu!!!

Te činjenice danas ne bole Ramljake jer su svjesni svega, ali boli činjenica što su tu povijesnu laž i to dodatno soljenje rana djelo “ramske djece”, mada to nisu ničija djeca, to su “kopilad vlastitog roda”!!!

Ovo je još jedan od niza primjera gdje ljudi obučeni u nekakva svećenička i redovnička ruha rade neke čudne stvari koje su u suprotnosti s njihovim pozivom i njihovim opisom djelovanja, i što je još žalosnije od toga je to što su to po rođenju ramska djeca!!! A po djelima i ponašanju se komotno mogu svrstati uz bok ramskim krvnicima!!!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)