“Od čeda ljubavi do neželjenog čeda”!!!

Kako je nastao Starački dom na Šćitu?

 

Piše: Ivan Filipović

 

Po kazivanju dobro upućenih i bliskih tim akterima, Starački dom na Šćitu je “začet” jedne pijane noći između dvaju “velikih vođa”, općinskog i samostanskog “velikog vođe”!

Ta pijana i burna noć je urodila plodom!

U njoj je začeto to sada već neželjeno čedo kojemu su dali ima Starački dom ili Dom za starije i nemoćne!

Dakle, tada su ta dva “velika vođa” proveli jednu burnu i pijanu noć,  i eto, u tome moru alkohola i “intimnosti” “začet” je Starački dom!

Zapravo, prvotni cilj je bio kako naći načina kako uložiti novce, a iz toga izvući nešto sebi, a da sve to bude u okviru zakona i po zakonu.

I tada su pod utjecajem alkohola došli na ideju gradnje Staračkog doma.

Dakle, od “začeća” do “rađanja” Staračkog doma nisu prošla devet mjeseci, “rodio” je se po žurnom postupku, stručnjaci bi rekli na “carski rez”, i prije vremena izvađeno je iz “majčine utrobe” to “djelo pijane i burne noći”!!!

Tada jako željeno i voljeno čedo, a kasnije odbačeno kojeg se odriču  i “otac i majka”, ili po novome “oba roditelja” i “roditelj broj jedan i roditelj broj dva”!!!

Kažu da i u stvarnom životu mnoge takve noći, burne i alkoholizirane, su proizvele kasnije neželjena čeda, neka su se rodila, neka su pobačena, ali su se dogodila!

Evo, ovo naše “čedo”, plod jedne “burne i alkoholne noći dvaju velikih vođa” postaje “sijedi starac”, postaje “dijete koje će prije ostarjeti nego li dočekati svoju punoljetnost”!!!

A to baš ni u Božjem ni u prirodnom Zakonu nije najbolje rješenje!

Ali eto, nije “ono” jadno, to “čedo”,  krivo, krivi su oni koji su uradili taj “blud” iz kojeg se “!!!ono rodilo”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)