Laži me, laži….

Piše: Ivan Filipović

 

Česte su prilike gdje možemo slušati naše političare kako se razbacuju frazama ” mi smo dobili povjerenje naroda”!

Kad govorim naše političare mislim na one iz našeg hrvatskog naroda, vjerujem da je i kod drugih slično, ali ću se zadržati na “našima”!

Dakle, omiljena im je fraza hvaljenje kako su oni stekli povjerenje naroda, što je zapravo čista ne istina, da ne kažem laž!

Prije bi se reklo da su oni to “povjerenje naroda” IZNUDILI!!!

To prije ima karakteristike iznude nego povjerenja, jer glavnina tog “povjerenja” je baš, zaista, dobivena iznudom, ucjenom!

Dakle, dao sam ti posao, zaposlio sam ti dijete, držati ću te na poslu ili dijete će ti raditi onoliko dugo dokle budete meni “davali povjerenje”!!!

To tako ide svake četiri godine, i naravno, čovjek koji je u radnom odnosu u koji je ušao kroz taj sustav, drugo mu ne preostaje nego prihvatiti ucjenu!

U samo početku to možda nije ni izgledalo kao ucjena, onako kao preporuka fina “jaranska, drugarska”, ali kako je vrijeme odmicalo, kako su se izborni ciklusi redali tako je sve više zapravo postajala ucjena, i danas to funkcionira na svim razinama, od općinske do vrha države!

Dakle, govorim ogromna većina, naravno uvijek ima onih koji svoj glas daju nekome bezuvjetno, na temelju uvjerenje, na temelju nacionalnog ili vjerskog poimanja, ili iz bilo kojeg drugog razloga, i to nije sporno da takvih ima, ali govorim o većini!

To je taj nekakav zatvoreni krug tog kupljenoga povjerenja koje funkcionira evo 25 godina od poslije rata, i bojim se da će funkcionirati još dugo, jer očito je da je ovim narodom zavladalo malodušje, nevjerica, da se praktički predao na milost i nemilost tih trgovaca ljudskih sudbina i jednostavno se ide linijom manjeg otpora, ja tebi glas ti meni mir i nekakvu sigurnost i svi zadovoljni!!!

A jesmo li zaista zadovoljni, i je li to rješenje, neka se svatko upita???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)