Jesmo li mi Hrvati rođenjem i Ustaše???

Drama hrvatskog naroda u tri čina.

 

Piše: Ivan Filipović

 

Prvi čin, da nas nitko u susjedstvu ne doživljava ozbiljno!

Dakle, svi susjedi imaju nekakvih pretenzija prema ili hrvatskom teritoriju ili hrvatskom narodu, i to mnogi ne kriju!

Ova današnja obljetnica pokazuje pravo lice i onih oko nas, a i nas samih!!!

U tom prvom činu susjedi nam daju do znanja da smo za njih ne baš posebno simpatični i da ukaže li im se prilika, uzeti će nam i teritoriji i ime!!!

Dokaz za to je današnji dan u Bleiburgu, prošle godine sam bio na Bleiburgu i policija je bila tako stroga da nisi mogao unijeti nikakvu zastavu osim državne!

Danas na spomen obilježje ubijenih od strane krvnika “krvavog bravara” dolazi ekipa s jugoslavenskom zastavom!??

Jugoslavija je umrla davno, prema tome i ta zastava je prošlost, ali to ne smeta Austrijancima, toliko o “europejcima” i njihovu mišljenju o nama!!!

Drugi čin, naši susjedi u BiH, Muslimani, oni su u Sarajevu otvoreno pokazali što misle zapravo prvo o Hrvatima kao naciji, drugo o našoj Katoličkoj vjeri, treće o žrtvama Bleiburga gdje su bili uglavnom Hrvati, ali gdje je stradalo i neki kažu oko pedeset tisuća Muslimana!!!

Njima to ne znači ništa jer oni su štovatelji “bravara” i njegovih krvnika i vjerojatno potomci onih koji su ubijali i oni tim činom dolaska pred Katedralu i ometanja Mise pokazuju svoje barbarstvo koje je jače kategorije!!!

Često možemo čuti kako u arapskom svijetu progone kršćane.

Zapravo, Sarajevo je ravno onome tamo arapskom svijetu!!!

U Sarajevu su ubijali kršćane i Hrvate, i poslije rata, ništa manje nisu arapski svijet od onoga tamo, a danas su to posebno potvrdili!!!

 

Treći čin, onaj najopasniji  je čin domaćih izdajnika i izroda, kako god nazoveš nećeš pogriješiti!

To je šačica onih dajidža, ahdnamaša koji još uvijek žale za onim vremenima Ahdname i još se nadaju da će doći neki novi “sultan”  koji će njima dati neku novu “ahdnamu” na temelju koje će oni biti povlaštena kasta u tom njegovom “sultanatu”!!!

Uz njih je još šačica nekakvih “Hrvata” koji su uzurpirali nekakve “udruge” tipa “HNV”  i koji s tih pozicija pucaju i po Hrvatstvu i po katoličanstvu!!!

Tragedija ove drame poslije ova tri čina je to što vođe i idejni tvorci toga trećeg čina su “ugledni profesori” franjevačke teologije u Sarajevu!!!

Dakle, profesorski trojac koji je otvoren, javan i jasan, koji se javno izjasnio Marković, Šarčević, Babić, oni i ne kriju svoje stavove, vjerojatno nisu usamljeni!??

I onda kad čovjek stane i u miru sve to pogleda, s pravom se pita što mi imamo reći svojim susjedima?

Ništa!

Od njih se nema što drugo ni očekivati.

Ako su “naši” takvi, onda oni drugi bi trebali biti još gori, ali ne mogu biti gori!

Ja se bojim da ni ove današnje scene iz Bleiburga i Sarajeva neće otvoriti Hrvatima oči, da će i dalje davati povjerenje tim nekakvim političkim lešinarima koji ih vode u nestanak!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)