Zadnji doček Tite u Zagrebu!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Pogledamo li fotografiju od 8. svibnja 1980. godine iz Zagreba, s Glavnog kolodvora, vidjeti ćemo ogromnu masu naroda, neki kažu bilo je više od sto tisuća zagrepčana.

Svi su oni došli ispratiti svoga voljenoga druga Tita!

Upitamo li danas zagrepčane bili isto učinili, mnogi od njih će reći bi!

Dakle, nije baš istina ovo što neki tvrde, ” a sad se svi ograđuju toga”, ne nije istina, ja tvrdim da nije istina, i danas je velika većina tih zagrepčana zaljubljena i voli Tita i njegove tekovine!!!

To je činjenica i to je stvarnost!

E sad, drugo je pitanje što je to tako?

E tu bi se mogao tražiti odgovor u vremenu od 7. svibnja 1945. pa u narednih nekoliko mjeseci.

U tom periodu, od 7. svibnja 1945., od kapitulacije Njemačke pa u narednih nekoliko mjeseci Zagreb je očišćen od autohtonih zagrepčana!

Prilično očišćen, oni što nisu pobjegli mnogi su pobijeni, mnogi su nestali, ne zna im se ni trag ni glas, a u Zagreb su pristigli upravo ovi konjanici s fotografija i ovi opančari sa bosanskih i hrvatskih brda i planina, od Kozare, Majevice, Šatora, Like, Banije, Korduna,..

I to su uglavnom bili Srbi, bilo je nešto Muslimana i vrlo malo Hrvata iz tih ruralnih područja koji su morali biti dobro lojalni i odani sistemu i partiji da bi mogli biti u istoj ravni sa Srbima i Muslimanima, poglavito sa Srbima!!!

E ti što su tada naselili Zagreb, što su iselili i poubijali autohtone zagrepčane i uselili u njihove kuće i stanove, potomci takvih i danas haraju i vladaju Zagrebom!

I onda nije nikakvo čudo što Zagrebom sve ove godine vladaju komunisti.

I u ratu, da nije bilo nekih izbornih fora i tada bi pobijedili komunisti, stoga uz Rijeku slobodno možemo reći da je to crveni grad, da je to grad Titovih pristaša!

I zato sve ove godine Zagrebom haraju takvi likovi, pa ćeš tamo naći raznih spodoba kojih su pune zastupničke klupe, od zagrebačke gradske Skupštine do Sabora, koji su potomci tih koji su ujahali u Zagreb u svibnju 1945.!!!

I ne stoji tvrdnja , ” a sad da ih pitaš, nije nitko bio”, ne, i sad da ih pitaš priznati će i reći će, bili su i bili bi opet!!!

Jer tu je bilo vrlo malo Hrvata, oni koji su morali po službi ili nečemu drugom, to su bili uglavnom ti “novo naseljeni zagrepčani” i njihovi potomci, i oni koji su morali po službenoj dužnosti, imaš posao u nekoj firmi i morao si doći tada jer firme su dovele sve radnike na ispraćaj, i tu je možda bilo nešto Hrvata, a ostalo, sve ostalo , ali sve ostalo su uglavnom Srbi!!!

90% su Srbi, a u onih 10% možeš strpati sve, nešto Muslimana, nešto tih jugoslavena nastalih križanjem Srba i Hrvatica ili nekim drugim križanjima, u tih 10% spadaju svi ti ostali, a onih 90% su Srbi koji danas haraju Zagrebom!!!

Opet ističem, ne bez razloga i ne bez veze, I DANAS DANI TE ISTE SNAGE HARAJU ZAGREBOM, I DANAS DA SE PONOVO RODI TITO, DA PONOVO UMRE I DA GA TREBA DOČEKATI NA GLAVNOM KOLODVORU BILO BI IH MOŽDA JOŠ VIŠE NEGO ONDA!!!

Što rade Hrvati?

NIŠTA, ali baš ništa, ali baš ništa, a imaju načina puno toga uraditi, međutim, za uraditi nešto konkretno treba imati MALO OBRAZA, ali i malo NEČEGA DRUGOG, očito Hrvatima Zagreba fali i jednog i drugog!!!

E pa gospodo, UŽIVAJTE!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)