Opet nas “naši” izdadoše!!!

Je li ova “politika” što se zove hrvatska politika u BiH kukavička ili izdajnička, ili oboje???

 

Piše: Ivan Filipović

 

Vratimo li se u vrijeme presuda ljudima iz HVO-a u Hagu  za ratne zločine, i kad smo mi Hrvati stali u zaštitu njih, svi Muslimani bi ustali protiv našega stava, od političkog vrha do zadnjih Udruga i pojedinaca!

Dakle, svi su natjecali tko pogrdnije nazvati te osuđenike, lijepili im razne epitete!

Naši “politički jadnici”, oni koji nas “predstavljaju”, ili bi rekli neku rečenicu, onako tek da nešto kažu, ili bi šutjeli!??

Po običaju, ništa konkretno, a kamoli jasno i sa stavom!!!

I to bi trajalo danima, medijski prostor bi brujao o tome, sijevale su osude, pljuštale presude, ružne riječi, osude čitavog naroda, itd, itd,…

Međutim, sad smo svjedoci kad se osuđeni ratni zločinac, Musliman, veliča evo već danima.

Veličaju ga svi, od zadnjeg sudionika rata, pa i njihovih potomaka do vrha države, iz svih stranaka pa “našeg” člana predsjedništva!??

I naravno, ne čudi to što oni rade jer to je njihov heroj, bez obzira što kazao Sud, što kazali mi, ali me čudimo mi, mi se odričemo svojih heroja zbog straha što će reći ovaj što će reći onaj!??

I još jedna stvar koja je zanimljiva, naši dužnosnici, politički dužnosnici, politički predstavnici hrvatskog naroda ŠUTE KAO ZALIVENI???

Nitko nema hrabrosti reći im, halo gospodo, pa to je osuđeni ratni zločinac, kako to, za jedne vrijedi jedno pravilo za druge drugo?

Ne, oni šute, ovi slave!

I onda se nameće pitanje, tko su zapravo ti što nas “predstavljaju”, tko su oni zapravo?

A tko je bio kukavica  u ratu, kukavica je i u miru, većina njih nije omirisala baruta!

Neki su bili dezerteri, neki su bili u pozadinskim postrojbama, na sigurnom, neli su bili čak i na drugoj strani, u neprijateljskim vojskama, a danas su visoki dužnosnici u ime nas!??

Ja ne zamjeram Muslimanima što oni veličaju svoje heroje, tako to rade svi normalni narodi!

To je bilo vrijeme rata, a u ratu postoje heroji i oni drugi!

Bez obzira što je taj politički sud u Hagu rekao, on je morao napraviti nekakvu “ravnotežu”, osuditi pomalo svakih, krivnju svesti na sviju pomalo i “ujeo vuk kenjca”!

Međutim, brine ponašanje ovih “naših” političkih “stožernika” što sebi tepaju da su oni i legitimni i legalni i jedini!??

Ne, od njih nećete čuti ni glasa protiv, jer oni će već sutra s tima koji veličaju osuđenog ratnog zločinca piti kavu, kahvu, meziti, jesti, piti, i dogovarati se o podjeli plijena!

A taj plijen je država BiH, njezini resursi i njezini  narodi, to je žalosno ali istinito!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)