Obavještajne podvale!!!

Piše: Ivan Filipović

Gdje nestadoše oni hrabri Ramljaci koji su 1992. stali pred potomke onih koji su 1942. poklali Ramu?
Stali su na vrata Rame i rekli im stop četnici, ni metra dalje, ovo je Rama i ovo su Ramljaci koji su spremni stati na put svakome onome koji pokuša ponoviti 1942.!
Nema te sile, bez obzira što vas neki nazivaju trećom silom Europe, taman da ste prva sila svijeta nema vama više ulaska u Ramu!
Jer sada Ramu brane unuci onih koje su vaši djedovi poklali te 1942. godine, mi , njihovi unuci smo čvrsto odlučili, nikada više 1942., nikada više 1942.!!!
To je isto vrijedilo i nekoliko mjeseci kasnije kad su neke druge sile s istoka opet krenule na Ramu!
Opet su isti Ramljaci rekli STOP!
Ne gospodo, ovo je neka druga Rama, ovo nije Rama iz onih osmanlijskih vremena kad su neki vaši preci progonili i ubijali naše pretke!
Mi smo njihovi potomci koji smo ovaj put čvrsto odlučili reći DOSTA, svakome pa i vama.
Ovaj put nećemo bježati ni pred kim, ovaj put nećemo dozvoliti da nas se kolje i ubija, da nas se maltretira, ovaj put ćemo svojim životima braniti svoju zemlju, svoj Dom i svoje dostojanstvo!
Eh, kad se samo sjetim tih devedesetih i kad povučeš paralelu sa sadašnjom situacijom, ovom aktualnom, pa to je za neprepoznati, ne možeš vjerovati, gdje nesta ta hrabrost, gdje nesta ta odlučnost, gdje nesta ta čvrstina?
Jednostavno to je nestalo, povuklo se, opet UDBA stupa na scenu i uzima svoj krvavi danak!
I kad smo se obranili od agresora, i jednih i drugih, i onih potomaka onih iz 1942., i onih potomaka iz nekih davnih vremena, pojaviše se neki novi agresori koji su proizvedeni poslije 1945. i koje su proizveli baš oni koji su klali Ramu 1942. i njihovi kasniji saveznici komunisti!
Te agenture su svjesne da one mogu doći na svoje samo ako podijele narod Rame, pa to i uradiše!
Svim silama se trude unijeti podjele u sve slojeve društva.
Prvo su podijelili politiku koja je u Rami tako zatrovana da su Ramljaci, Hrvati, jedni drugima veći neprijatelji nego oni protiv kojih su do jučer ratovali!!!
Fratre su također podijeli na one sebi odane koji su bučni i koji haraju našim proračunom, i koji su sve više nego ono što im je POZIV, i one koji žive po pravilima Reda, ali bez hrabrosti dignuti svoj glas i usprotiviti se bukačima!
I još im je ostalo podijeliti branitelje i onda bi im uspjeh bio potpun!
Oni su svjesni da su branitelji jedina tvrđava koja je za njih neosvojiva, pa pokušavaju raznim svojim provjerenim metodama unijeti razdor u braniteljske redove i tako ih učiniti razjedinjene, a samim time i bezopasnim!
Ubacuju svoje krtice koje su oni kontrolirali svo vrijeme kroz obavještajne službe čiji su članovi bili i tako pokušavaju razvaliti neosvojivu RAMSKU TVRĐAVU koju nisu mogli osvojiti ni sve ratničke horde koje su gazile ovim prostorima!!!
Ako uspiju, čeka nas opet vrijeme mraka, šutnje i straha, vrijeme kad nitko nikome ne vjeruje, kad svatko sumnja u svakoga, kad svatko od svakoga okreće glavu i izbjegava susrete!
Hoćemo li dozvoliti da lešinari uplaše i rastjeraju Sokolove???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)