Ubojice hrvatske kulture!!!

Piše: Ivan Filipović

Od kada postoji ova i ovakva Hrvatska, od 1990., hrvatska kultura nikada nije bila u rukama onih koji vole Hrvatsku i zalažu se za boljitak i promicanje hrvatske kulture.
Ni jedan ministar kulture, od Biškupića do Obuljen nisu bili ministri hrvatske kulture nego čuvari tamo nekih prošlih vremena i zaštitnici nekih čudnih likova koji kroz kulturu, razne performanse i čudne slobode izražavanja, na najperfidniji način blate i ponižavaju Hrvatsku, Hrvate, a napose branitelje i Domovinski rat!!!
Od Biškupića koji je slovio kao Tuđmanov čovjek, mada se ni po čemu što je radio to ne može prepoznati, do danas ne prestaje trend “pogodovonja” u kulturi, Srbima i Jugoslavenima na štetu Hrvata i Hrvatske.
Svo vrijeme Biškupićeva “kulturovanja” , hrvatsku, a napose zagrebačku kulturu su vodili “sumnjiva lica”, ne Branimira Nušića, nego Bože Biškupića, poput Stazića, Ljuštine i sličnih “kulturnjaka”!
Vrhunac Biškupićeve karijere i ono po čemu će ostati prepoznatljiv je podizanje spomenika četnicima u Srbu!!!
Svi sljedeći ministri su samo nastavili započeto.
Pronaći redatelje, pisce, glumce, scenariste, producente, koji će što više blatiti Hrvatsku, branitelje, Domovinski rat, i što više promovirati “region” i neka “dobra stara vremena”!
Zahvaljujući takvoj kulturnoj politici svih ministara Hrvatske danas je Hrvatska utočište svih “regionalnih” (ne)kulturni hulja koji su shvatili da nigdje na svijetu ne mogu raditi protiv države u kojoj žive i rade, i za to biti dobro nagrađeni statusom i novcem te iste države!?!?
Zahvaljujući tim “posebnostima” hrvatske kulture danas hrvatskom kulturom haraju hribari, frljići, stazići, ljuštine, tomići, jergovići, matanići, grlići, šerbedžije, uršule, matule,…
Zahvaljujući takvim voditeljima hrvatske kulture, Hrvatsku su napustili mnogi kulturni djelatnici koji vole Hrvatsku ali za njih u toj Hrvatskoj nema novca za njihov rad pa oni po svijetu snimaju i rade tražeći sponzore i financijere koji će pratiti njihov rad.
Dok u isto vrijeme HAVC financira sve što dođe iz “regiona” i još ako negativno priča o Hrvatskoj onda za takve “projekte” para ima koliko treba!Nije važno odakle su autori, iz Makedonije, Srbije, BiH, Crne Gore, Danske, Belgije, važno je da se u tim “projektima” što ružnije govori o Hrvatskoj, braniteljima, Domovinskom ratu!
Dok dokazani domoljub, Jakov sedlar, obija po svijetu tražeći sponzore da napravi barem neki pozitivan uradak o Hrvatskoj, dotle hrvatski kulturni “masakreri” daju najpoznatije hrvatsko otočje, Brijune, na raspolaganje dokazanom dezerteru, hrvatskom Srbinu, povratniku iz “dragovoljnog egzila” i velikom štovatelju Slobodana Miloševića, Radi Šerbedžiji!!!
Možda je to iz razloga što su Brijuni navikli da na njima uživaju razne jugo-srpske protuhe još iz vremena “velikog vođe”?
I sad nakon nalaza revizije u HAVCU o evidentnom kriminalu ostaje otvoreno nekoliko pitanja.
1. Kako ministrica kulture koja sebe predstavlja kao moralnu i poštenu osobu još nije podnijela ostavku na dužnost ministrice pošto se u njezinu resoru dogodio lopovluk, i to još u vrijeme dok je ona bila dio toga lopovskog tima?
2. Kako predsjednik Vlade pod hitno prima “ugrožene filmaše” koji su bili dio toga lopovskog tima zvan HAVC, a ne prima one koji su istjerali na čistac taj lopovluk u HAVCU?
3. I treće možda najnejasnije pitanje je kako to da SDP nije, po običaju, na nož dočekao još jednu HDZ-u aferu i zatražio hitnu ostavku ili smjenu dotične ministrice po uzoru na galamu glede ministra Barišića gdje nije bilo krađe hrvatskog novca, možda tek po neke riječi?
Nešto ovdje ne štima, ili je Obuljen dvostruki igrač SDP-HDZ, ili ona zna puno toga što bi možda moglo negativno utjecati na sami SDP?
Kako bilo, da je Hrvatska pravna država, a da je “ministarka” moralna osoba, ona ne bi čekala svoju smjenu, koju neće dočekati, već bi sama otišla i s pozicije ministrice i iz javnog djelovanja!?!?
I dok tražimo odgovore na postavljena pitanja nameće se jedan vrlo jasan zaključak, svi ministri kulture u nezavisnoj Hrvatskoj, s izuzetkom kratkog mandata Zlatka Hasanbegovića, su i još uvijek rade na uništavanju hrvatske kulture, neki bi rekli KULTUROCIDU!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)