Očajnički krikovi Pape Franje!!!

Piše: Ivan Filipović

Ne treba biti posebno “vidovit” pa vidjeti što je natjeralo Papu Franju na očajnički vapaj ” katolici, pomozite da istjeramo sotonu iz crkvenih redova”!
Dovoljno je okrenuti se oko sebe i biti realan.
Uz većinu onih koji su zaista odani svome pozivu i radu, vidjet ćemo i one koje Papa naziva sotonom.
A o tome je i Isus još dok je hodao po zemlji govorio, ” doći će neki i u moje ime govoriti, a biti će sotoni sluge, ali lako ćete ih prepoznati po djelima njihovim”!
Tako da je danas lako prepoznati te sotone u crkvenim redovima.
Ako su im materijalne stvari važnije od poziva, spadaju li oni u tu skupinu koje Papa naziva sotonama?
Ako pljačkaju, kradu, rade kriminal i zbog toga ih protjeraju iz župa gdje su bili, spadaju li i oni u tu skupinu?
Ako ih zbog pedofilije protjeraju iz dalekih zemalja, spadaju li i oni u tu skupinu?
Ako se svima njima protjeranima zbog kriminala ili pedofilije, u matičnoj župi ili Domovini ukaže dobrodošlica i nastave raditi kao da se ništa nije dogodilo, spadaju li i oni koji ih primaju u tu kategoriju?
Dakle, nije problem prepoznati te sotone, problem je imamo li hrabrosti reći im; odlazi sotono od duša kršteni i kuće Božje???
Ili ćemo zbog raznih razloga, straha, srama ili rodbinske povezanosti s njima, sve to mirno i nijemo promatrati i praviti se kao da je sve u redu, dolaziti im na mise i slušati priče o moralu i poštenju mada znamo svu istinu?
Pitanje za sve nas; sudjelujemo li svi mi u uzgoju tih sotona tako što šutimo i prihvaćamo sve ono što rade, mada smo svjesni da je to što rade protivno i Božjim i ljudskim Zakonima???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)