Čija je ovo Hrvatska?

Sve češće se može čuti “ovo nije naša Hrvatska”!??

Piše: Ivan Filipović

S kojeg god boka poslušaš čuti ćeš baš ovaj “usklik”.
Poslušaš li s lijevog boka čuti ćeš razjarenu “masu” koja urla” ovo nije naša Hrvatska”.
I kad pogledaš taj spektar kreatura i moralnih nakaza vidjet ćeš da nikakva Hrvatska, ni u kojoj varijanti i izvedbi nije njihova Hrvatska, jer oni zapravo nisu, niti žele ikakvu Hrvatsku!!!
Ako još malo bolje pogledaš vidjet ćeš zašto je tome tako.
U tu skupinu “državotvornih gubavaca” su se slile sve vrste mrzitelja i rušitelja Hrvatske!
Tu su orjunaši koji nikada neće prihvatiti dvije činjenice, prvo da je krepala njihova Jugoslavija i drugo da je Hrvatska tu i da ju nikada više, nitko, pa ni oni neće maknuti sa zemljovida!
Zatim tu su “regionalisti” koji bi rado neke hrvatske dijelove izvadili iz hrvatskog tkiva i proglasili ih svojim “sao regionima” sa vlastitom putovnicom i svime što ide uz to!
Onda tu spadaju i još vitalni i brojni “antifašisti” i partizani koji su većim djelom tek preobučeni četnici koji su još uvijek brojniji od branitelja iz Domovinskog rata, kojima je i danas zvijezda vodilja ona čuvena voljenoga im vođe “prije će Sava teći uzvodno nego će Hrvatska biti samostalna i slobodna”!
Desetljeća od nezavisnosti slave i derneče po Srbu, Kumrovcu, Sisku, i sličnim odredištima gdje su baš oni ubijali Hrvate!?
I na kraju tu su oni koji su 1991. digli ruku na Hrvatsku, udarali sa svih strana, ubijali, palili, uništavali, pljačkali, silovali, sve s namjerom da zaustave Hrvatsku na putu ka slobodi!!!
Svi oni zajedno će dokle budu živi klicati “ovo nije naša Hrvatska”, jer njihova Hrvatska zapravo ni ne postoji niti može postojati, njihove su “domovine” prohujale s vihorom, točnije s OLUJOM, nestale sa zemljovida, ali još itekako žive u njihovim srcima!
I kad čovjek malo bolje razmisli, shvati da su oni za žaliti!
Nije im lako.
Jer oni su tek lutalice koje kroče po tuđoj Domovini prpajući po zgarištu i tražeći barem plamičak onoga što je tu izgorilo!
Stoga ih treba pustiti da lutaju kao izgubljene duše po preriji tražeći nešto što je nemoguće naći, a kad oni odu iza njih će ostati samo tužni vapaj “ovo nije naša Hrvatska”!!!
No, prođeš li na desni bok čuti ćeš iste uzvike “ovo nije naša Hrvatska”.
E, to već postaje zabrinjavajuće!
Nije zabrinjavajuće kad se to čuje od vlastodržaca koji su uglavnom likovi iz “diplomacije” i dezerterstva, uz tek po neku časnu iznimku.
Oni imaju sasvim druge vrijednosti, njihovo se domoljublje mjeri eurima i položajima, za njih su granice tek formalnost, Zastava, Grb, Himna, tek protokolarne stavke!
Za njih je Hrvatska tek članica NATO i EU, a NATO i EU svetinje kojima se treba i mora prilagoditi Hrvatska!
I to je dovoljno da ih se razumije kad oni uskliknu “ovo nije naša Hrvatska”!
Ali je zabrinjavajuće kad se čuje od branitelja, domoljuba, ratnika, unika i ostalih kojima je Hrvatska na srcu kad kažu “ovo nije naša Hrvatska”!??
Prijatelji dragi, to je greška, to je laž!
Ovo je naša Hrvatska!
Za ovu smo Hrvatsku ginuli i mi i naši preci!
Ovo je naša Hrvatska, naša Domovina, naša Sudbina, naša Svetinja!!!
Ovo je bila naša Hrvatska i kad je bila pod raznim okupatorima!
Ona je bila i ostala naša unatoč činjenici da su ju mnogi čerupali, otkidali dio po dio, ali ovo što je ostalo je Naša Hrvatska!
naša Hrvatska je gdje god imamo prošlost, i Herceg-Bosna, i Boka Kotorska, i Srijem, i Posavina, jer mi se ne predajemo, mi smo dokazali da se znademo boriti i izboriti za svoje!
Imali išta tužnije nego čuti od Hrvata koji su bili spremni i život dati za Hrvatsku kad kaže “ovo nije naša Hrvatska!?
Prijatelji, je, Ona je naša, je dobro opljačkana, dobro okaljana, dobro ponižena, dobro osakaćena, dobro rashrvaćena, ali Ona je naša i takva kakva je, Ona je naša i mi se nemamo pravo niti smijemo odreći je se!
Stoga dignimo glave i ponosno kažimo OVO JE NAŠA HRVATSKA!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)