“Pljuni i zapjevaj”….!

Piše: Ivan Filipović

Na nedavnoj misi za Domovinu koju je predvodio kardinal Bozanić u crkvi sv. Marka “sleglo” je čelništvo države.
Čast i ponos, ako gledaš iz kuta Hrvata-katolika, domoljuba i vjernika, da državno vodstvo bude nazočno misi za Domovinu, što bi da je tako bilo i sasvim normalno.
Ako pak gledamo iz kuta stvarnosti i realnog stanja koje je u Hrvatskoj onda se tu vidi nešto sasvim drugo.
Pogledamo li u prvi red vidjet ćemo tamo i Šonju i Njonju, i razne “vitezove” raznih “redova” koji predstavljaju Hrvatsku.
Proširimo li pogled po crkvi vidjet ćemo tamo mnoštvo lažljivaca, dodvorica, izdajica, ubojica, bogohulnika, krivokletnika i drugog ljudskog šljama koji su spremni isplaziti jezik i primiti TIJELO KRISTOVO!
Možda kardinal ne može nikome odbiti dati pričest, ali je zasigurno mogao i morao sve one čiji su stavovi i glasovi bili protiv nauka Crkve upozoriti da ne mogu pod tim grijehom primiti TIJELO KRISTOVO!
Morao je reći onima koji su Hrvatima-katolicima nametnuli Istanbulsku konvenciju da je to izdaja vjere pod kojom se ne može primiti sveta Pričest!
Za većinu nazočnih se ne zna ni jesu li vjernici, ni kada su i jesu li primili svete Sakramente, što u konačnici i ne moramo znati, ali za sve njih znamo da su sudjelovali u nametanju Istanbulske!
Ako to nije dovoljno da se vrh crkve u Hrvata zapita, i da njih javno upita, onda što jest?
Premijer koji sebe voli nazivati kršćanskim demokratom, a sa svojim partnerima iz vlasti i uz pomoć oporbe komunističkih načela, javno propagira i nameće nešto što se izravno protivi nauku Crkve, treba biti jasno i javno opomenut od crkvenih ljudi, ako pak ustraje u tim aktivnostima treba biti udaljen od STOLA GOSPODNJEGA!
A događa li se to?
NE!
Nitko od svećenika nikada nije javno upitao ni Šonju ni Njonju, ni Bandića ni ostale vlastodršce što to rade od Hrvatske i Hrvata!!!
Naprotiv, iz prvih redove pomiču one koji su tu redovito i koji dolaze moliti, da bi mogli tu smjestiti one koji tu dolaze od prigode do prigode, i uvijek s kamerama!!!
sve ih manje zanima običan vjerni puk koji ionako jedva preživljava, a sve se više priklanjaju vlastodršcima kojima je vjera tek paravan za bezboštvo koje nameću vjernicima!
Pitanje je jesu li Bozanić, Puljić i ostali pastiri crkve ćoravi kod očiju?
Ili ne mogu razlikovati vjernika od nevjernika?
Ili su se priklonili novcu i moći i pogazili načela koja bi ih trebala voditi???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)