Nacija u rukama anti-nacionalista!

Piše: Ivan Filipović

Nacija je jedna od temeljnih sastavnica koje čovjeka čine prepoznatljivim.
Naša hrvatska nacija je dugo bila jedna od zabranjenih tema.
Sačuvala se prije svega zahvaljujući obiteljskim odgojima gdje su većina hrvatskih obitelji u obiteljskim krugovima sačuvali svoju naciju i naučili svoje potomke da znaju kome pripadaju.
U tim opasnim vremenima za hrvatsku naciju stvorena je neka “nova nacija”, ili čak “nad-nacija”.
Kako je Jugoslavija stvorena na silu, protivno volji većine naroda koji su ju činili, ali moćnom rukom partije koja je svoje protivnike ubijala bez sudova i presuda, tako su unutar te tvorevine pokušali nametnuti jedinstvenu naciju “Jugoslaveni”.
To im je samo djelomično uspjelo, stvorili su onu vladajuću kastu koji su sebi tepali da su “Jugoslaveni” jer to im je donijelo trajnu i neupitnu vladavinu nad ne pokorenom ali šutljivom većinom!
Dok je trajala Jugoslavija trajali su i “Jugoslaveni”, i terorom su održavali vlast skoro pola stoljeća.
Nije mogao biti nitko, od predsjednika Mjesne zajednice do vrha države, tko nije imao blagoslov partije.
Raspadom Jugoslavije raspali su se i “Jugoslaveni”, ili bolje reći promijenili su naciju.
Odjednom su ti isti “Jugoslaveni” postali “najveći” Hrvati, Srbi, Muslimani,…
Uvalili su se, ili još bolje, napravili su nacionalne stranke HDZ, SDS, SDA, gdje su samo iskoristili one istinske i nacionalno svjesne ljude kod stvaranja stranaka i stjecanja povjerenja naroda!
Od samih početaka stvaranja nacionalnih stranaka u BiH sve je pod kontrolom držala UDBA, najmoćnije oružje partije, i ništa nije prepuštala slučaju!
Kad su vidjeli da su promjene tu, da ih ne mogu spriječiti, uzeli su sve pod svoju kontrolu, stavili su svoje ljude na ključna mjesta i držali sve pod kontrolom!
Ne mogu zaboraviti kako je kod nas u Rami bilo isto, ljudi za koje su nam fratri rekli da su najopasniji preko noći postali su glavne poluge vlasti i moći!!!
Kako od općinskih razina tako je bilo do vrha državne razine.
Preko noći su najveći progonitelji nacionalnog postali najveći “nacionalisti”!??
Dojučerašnji Srbi “muhamedovske vjere” postadoše tvorci nove “bošnjačke nacije”!
Dojučerašnji “prokazivači” pjevača zabranjenih pjesama, “kidači” križeva, udbini egzekutori, progonitelji i ubojice emigracije i slični postadoše “nositelji” hrvatskog nacionalnog ponosa, hrvatstva i katoličanstva!
Tek rijetki su ostali dosljedni partiji, i kao takvi su otišli s ovoga svijeta, nisu prešli ni u “nacionaliste” ni u “vjernike”, ja sam u našoj Rami tek jednog takvog znao, a i on je preselio u vječnost, ma kakva bila!
Takvi dvonožni “suncokreti” su od nacionalnih stranaka i pokreta stvorenih u ona vremena napravili nove partijsko-udbaške ćelije koje su od nacionalnog zadržali tek nazive!
Od Pokreta koji je okupio Hrvate napravili su čitav niz kriminalno-uhljebničkih organizacija koje nose zvučna nacionalna imena, i to im je ostalo od nacionalnog!
Oni su obezvrijedili logiku!
Obezvrijedili su sve!
Oni su od Pokreta koji je trebao okupiti Hrvate i politički ih voditi napravili tek kriminalno-pljačkašku hobotnicu čiji su se mnogi krakovi odvojili od trupa, ali još parazitiraju uz taj trup!
Oni su Hrvate umjesto u bolje sutra otjerali u bijeli svijet!
Ostavili su tek ono podanika što su im dali mrvice, tek da prežive, ali s kojima ih drže na uzdi i pod kontrolom!
Oni će se prikloniti i Sultanu, i Caru, i Poglavniku, i maršalu, i svakome tko im omogući da budu na bilo kojim položajima gdje će njima biti dobro!
Oni će, nastave li ovako, od onih što su za naciju bili SPREMNI i živote dati, napraviti osobe bez Doma, Domovine ali i nacije, jer će ih rastjerati diljem toga globalnoga svijeta kojemu je još jedino bogatstvo svetinja!
I kad danas, a poglavito u predizborno vrijeme, slušamo “ljevicu” kako optužuju “nacionalne” stranke za sva zla koja su nas snašla, jedino im mogu reći; ne drugovi, nisu oni nikakvi nacionalisti, to su uglavnom vaši bivši drugovi ili njihovi potomci koji su imali zadatak uništiti nacionalne stranke i pokrete!
I to su dobro uradili.
Od nacionalnih stranaka i pokreta koji su trebali okupiti i zaštiti svoje narode i nacije postali su grobari i pljačkaši tih svojih naroda i nacija!
Umjesto zaštitnika nacionalnih interesa postali su pljačkaši nacionalnog bogatstva!
A da ne pričam tek tako potvrdit će imovinske kartice tih “nacionalista” koji su narodna bogatstva pretvorili u njihova osobna!
Pametnom dosta, ali ne i ćoravom kod zdravih očiju!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)