Teška su vremena za ljude s karakterom!!!

U vremenima najvećih poskupljenja i rasta cijena skoro svemu, jedino prodane duše postaju jeftinije!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Sve je više likova koji su do jučer aktualnim režimlijama psovali sve na kamaru, o njima govorili sve najgore, prozivali ih i ukazivali na njihov kriminal, na njihove lopovluke, na njihove bezobrazluke, i onda u jednom trenutku te ih režimlije potkupe, dadnu im mrvice toga dobivenoga u kriminalu i odmah se mijenjaju stavovi, ploče, mišljenja i sve.

Čak su spremni i braniti takve tvrdeći kako su, eto, oni pošteni.

I kad ga pitaš sjeća li se što je  još jučer govorio, nema odgovora.

Kad ga dalje pitaš jesu li se oni tako drastično promijenili na bolje, i ako jesu de navedi neki primjer u čemu točno, opet nema odgovora, ali novi stavovi se ne mijenjaju, stavovi su da su to “dobri ljudi”, da su to “poštenjačine” pa skoro savršenstva!?

Znači, to potvrđuje da je čovjek kvarna roba.

Poglavito takvi ljudi koji su spremni prilagođavati se i služiti svim režimima i svim režimlijama za malo materijalnoga.

To zapravo ljude svrstava u najgoru kategoriju živih bića.

Jer ni jedno drugo živo biće, ni jedna druga vrsta živih bića neće se tako ponašati.

Kod njih se zna tko je kome neprijatelj, bilo u hranidbenom lancu bilo u lancima opstanka, ali se točno zna tko od koga bježi i tko je kome prijetnja.

Nećeš vidjeti da lisica potkupi zeca da joj bude sluga.

Ne, zec čim ugleda lisicu bježi, a ako ga lisica stigne onda je platio glavom.

Ali, u ljudskom rodu je puno tih “zečeva” kojima “lisice” prospu priču ili im dadnu malo “mrkve” ili “mesa od nekog drugog zeca” i tako manipuliraju s njima dok im trebaju kao takvi, a onda ih na kraju “pojedu”!!!

Na našu žalost, svjedoci smo svakodnevnih podlijeganja utjecaju ili što bi se narodski reklo, uvlačenje u guzicu tih beskičmenjaka tima režimlijama!!!

Niti se ovi što se uvlače boje hoće li im biti tijesno, je li tamo već puno, a niti se ovi kome se uvlače brinu hoće li im izdržati čmar sve to ili će puknuti od siline i od količine, ne razmišljaju o tome, idu pa kako im bude!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)