Dosta je bičevanja hrvatskog naroda!!!

Više od stoljeća neprijatelji hrvatskog naroda ga bičuju bez ikakvih krivnji, osim što su Hrvati!!!

Nameću nam razne epitete s namjerom poniziti nas.

E pa, neće ići, evo vam odgovora!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Ja sam Ivan Filipović, Hrvat, rođen u Rami, u BiH, rođen početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, točnije 1963. godine, dakle, u prvoj polovici tog polustoljetnog represivnog režima koji je gušio i ubijao moj narod, na sve moguće načine.

Samom godinom svoga rođenja ne mogu pripadati ni jednoj skupini totalitarno zločinačkih režima koju su harali ovim dijelom svijeta, fašizam, komunizam i nacizam.

Kao što rekoh, godine moga rođenja mi nisu dale mogućnost biti pripadnik ni jedne od tih skupina.

Međutim, dobar dio svoga života sam živio u tom jednom totalitarnom i zločinačkom režimu koji je izgrađen spajanjem dvaju neprijateljskih pokreta, partizansko četničkom,  koje je spojila mržnja prema Hrvatima, a zvali su se komunizam!!!

I onda su došle devedesete kad je službeno svrgnut taj komunistički režim i uspostavljena višestranačka demokracija.

Ona nije dugo potrajala, jer te komunističke režimlije nisu izgubile vlast, samo su presvukli dresove i nastavili igrati u novim timovima s nacionalnim predznacima!!!

Međutim, ta “JNA” se nije mirila s činjenicom da gubi svu moć i privilegije koje je imala u tome režimu i toj državi koji su nestali.

Ona kao takva je željela pod cijenu mnogih tuđih života sačuvati i zadržati te svoje dostignute “vrijednosti”!!!

Međutim, želja naroda za slobodom nije im ostavljala nikakve mogućnosti da to i zadrže.

I onda su pokušali i oružjem ugušiti želju naroda.

i dođe vrijeme, početak devedesetih, da sam imao i oružane kontakte i sukobe, krvavi rat, s te dvije zločinačke tvorevine, komunizam i četništvo!!!

Dakle, bio sam i bili smo mnogi, direktno uključeni u ratne sukobe crvene petokrake i kokarde, u savezu “JNA” i četnika!!!

Nisam  sreo ni jednog Ustašu, nisam ni mogao, jer, Ustaše su pobijene od strane ta dva zločinačka režima, petokrake i kokarde, od 1945. do 1990. godine , prvo na Bleiburgu  i Križnom putu masovnije, a onda diljem svijeta, pojedinačno!!!

Po tim  parametrima ne pripadam ni jednoj od tih navedenih skupina!

S ove dvije sam bio u izravnom ratu, a ova treća nije ni postojala jer su njezini pripadnici pobijeni, davno prije!!!

Međutim, da je postojala i ta treća opcija, Ustaše, ja bih, bez razmišljanja bio Ustaša!!!

Jer, od ponuđenoga, ja kao Hrvat, nacionalno svjestan Hrvat, ne bih imao što izabrati doli biti Ustaša!!!

Pošto nije bilo izvornih Ustaša i nije bilo  opcije Ustaša u ponudi, mi smo se organizirali kroz Hrvatsko Vijeće Obrane i branili svoj Dom, svoje ognjište, svoja sela, svoje kuće  i svoje obitelji.

I danas, kad mene, nas, optužuju te nekakve mračne sile i zabranjuju mi nešto za što sam bio Spreman umrijeti i devedesetih, i za što sam Spreman i danas umrijeti, to postaje smješno, i više od toga!

Ali, to kazuje kolike su oni kukavice, licemjeri, likovi bez kičme, likovi bez obraza, bez morala, pa čak i bez identiteta!!!

Jadnici, nikada nećete znati što je ZA DOM SPREMNI, ali nikada to nećete zaustaviti, možete nas samo natjerati da osjetiti što to znači u stvarnosti!!!

 

I da, ako moram birati između ponuđenog, ja sam USTAŠA!!!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)