Svaki grijeh traži kajanje, a ne zataškavanje!!!

Svakim danom se vadi po neka afera ili “afera” vezana uz službenike Katoličke crkve, to su djela neprijatelja Crkve, a krivci su neprijatelji Crkve unutar Crkve!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Svako malo nam se serviraju razne afere ili “afere”, i smjene i promjene potaknute tim aferama u zapovjednim strukturama Katoličke crkve, na raznim pozicijama i položajima.

To su stvari koje su forsirane od neprijatelja Crkve i koji bi tim “aferama” i aferama htjeli udaljiti vjernike od crkvenih zapovjednih struktura!!!

A zapravo, to su stvari koje nas obične vjernike, čak, niti ne zanimaju.

Meni je sasvim svejedno tko će biti na čelu Katoličke crkve, od samog vrha do zadnjeg župnika, ako taj netko provodi Božje zapovjedi i radi na dobrobit Crkve i vjernika!!!

Dakle, savršeno mi je svejedno koje ime i prezime nosi taj netko, sve dotle do od Crkve ne prave cirkus, a od vjernika budale!!!

Kad se to počne događati, ja prvi, a i mnogi drugi će reći da se s time ne slažemo!

To nam je i pravo i obveza, jer mi jesmo dio Žive Crkve, a tu Živu Crkvu nema pravo nitko pa ni njezini čelnici,  bacati ju u blato i praviti od nje balkanske ili europske “krčme” gdje se gledaju samo interesi pojedinaca i materijalna profit!!!

To dakle, mora biti Kristova Crkva, a ti ljudi koji ju vode moraju biti Apostoli Vjere, i običnom vjerniku će to biti sasvim dovoljno da ne postavlja nikakva pitanja oko tih Apostola Vjere!!!

Međutim, ako ti Apostoli Vjere na tim odgovornim pozicijama počnu raditi cirkus od Katoličke crkve, počnu od nje praviti razne sekte kojima je jedini interes materijalno i moć, e tu bi Živa Crkva MORALA reagirati!!!

Ukoliko ta Živa Crkva to sve gleda i nijemo promatra, onda je pitanje je li ta Živa Crkva uopće ŽIVA?

Ili smo tek klaunovi tih moćnika kojima služimo samo da im popunimo prostor i budemo pokriće?

A zapravo smo vjernici bez pokrića!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)