Tako malo je potrebno za suživot, tek poštovanje drugih!!!

Može li se podmuklim političkim igrama i podmetanjima drugima graditi bolja i sretnija budućnost u jednoj višenacionalnoj državi kakva je BiH?

Zasigurno ne može, zapravo takvim postupcima se urušava i ono malo povjerenja što ga je bilo!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

BiH je država koja nema svoje ništa, ništa oko čega su se dogovorili narodi koji čine BiH.

Sve ono što su imali ti narodi je, nekima ukinuto skroz, a nekima tek dijelom.

Srbi koji su započeli ratove su jedini nagrađeni u podjeli BiH, dobili su 49 % BiH i ne puštaju!

Muslimani koji su u ratu imali oko 20 % teritorija su dobili Federaciju zajedno s Hrvatima u kojoj su oni nekoliko puta brojniji i sve rade da Hrvate izguraju iz pariteta i oduzmu im status naroda!!!

Hrvati su najgore prošli u toj međunarodnoj križaljci!!!

Imali su oko 30 % teritorija u ratu, a ostali su bez svega, uzeli nam Herceg-Bosnu, a gurnuli nas u Federaciju u kojoj nas pokušavaju napraviti manjinom!!!

Nevolje su počele početkom 21. stoljeća, te 2000. godine kad su određeni međunarodni krugovi uz pomoć domaćih izdajnika izvršili udar na volju Hrvata!!!

Protektori su se ponašali zaista “protektorski”, nametanjem silom nečega čega nema u Ustavu!!!

Smjenjivali su izabrane predstavnike Hrvata!

Ubijali hrvatske novčarske institucije, Hercegovačku banku, tako krkanski, tenkovima i uperenim strojnicama u narod, HRVATSKI NAROD!!!

Onda su silovali Ustav i kroz to silovanje Ustava silovali su i volju hrvatskog naroda, nametali su sebi odane umjesto onih koje je taj narod izabrao!!!

Ništa njima nije značilo to što je po Ustavu BiH država tri konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Muslimana.

Tim nečasnim radnjama protektora BiH, a poglavito Federacija, je gubila temelj iz Ustava, JEDNAKOPRAVNOST!!!

Muslimani su tim činom protektora dobili krila i krenuli u sve agresivnije borbu otimanja jednakopravnosti Hrvatima!!!

Dakle, Ustav kaže BiH je država tri naroda i ostalih nacionalnih manjina i građana.

I onda se netko dosjetio stvoriti još jedan “politički čimbenik” unutar BiH i nazvali ga “ostali”, što je zasigurno jedna od najpodmukliji podvala!!!

Siguran sam da ni sami tvorci “ostalih” ne znaju tko su oni, zapravo!!!

Volio bih čuti validno objašnjenje što su to “ostali”?

Ako su to “kategorije” koje ne spadaju ni u jedne narode, to je u redu, ali u tom slučaju bi morali biti pripadnici neke od postojećih nacionalnih manjina koje žive u BiH, no, izgleda da su tu kategorije izmislili za one koji su ostali bez identiteta, svojom voljom ili voljom roditelja koji su križanjem potomke doveli u tu kategoriju!!!

Zanimljivo je što sve pozicije u ime tih “ostalih” mahom popunjavaju Muslimani, od Ganića do danas!!!

Uostalom, zadnji popis pučanstva u BiH je pokazao stvarno stanje u BiH, ni 2 5 se nije izjasnilo kao “ostali”, a ovi neki bi gradili BiH na tim temeljima, zanimljivi ali i opasno!!!

Kroz povijest je vidljivo da Muslimani nikad nisu bili prijatelji Hrvatima, mislim na globalnom planu, bilo je prijateljstava između pripadnika tih naroda, naravno, i danas ih ima, i biti će ih uvijek, uostalom i sam imam prijatelje iz tog naroda!!!

Puno je tu čudnoga pa i upitnoga kod Muslimana.

Dok su tu bili Turci, bili su Turci, kad su oni otišli postajali su po potrebi.

Poslije su bili Jugoslaveni, Srbi, Hrvati, Muslimani,…

Tek 1993. jedna skupina iz tog naroda odredi sebi novu naciju koji nazvaše Bošnjaci.

To i ne bio problem da se tu ne zlorabi ono srednjovjekovno bošnjaštvo koje nema veze s ovim novokomponiranim Bošnjacima!!!

Njihova brojnost im daje krila za majorizaciju Hrvata, pomoć im pružaju dijelovi međunarodne zajednice koji peru neke svoje ratne grijehe pa im progledavaju kroz prste u mnogočemu!!!

Genocid u Srebrenici je dodatni motiv nekima iz međunarodne zajednice čijim se greškama i dogodio genocid da Muslimanima dopuštaju sve!!!

Srbi su u Daytonu dobili svoj entitet, zovite ga kako god, za mene osobno to je genocidna tvorevina, sagrađena na krvi Muslimana i Hrvata, na pljački i otimačini životnih prostora i Hrvata i Muslimana, dakle, to je zločinačka tvorevina koja je priznata i kao takva živi i opstaje, a najgore je što i u “miru” nastavlja svoj zločinački pohod!!!

Teško je ovo mijenjati bez radikalnih mjera, a radikalne mjere donose puno drugih promjena!!!

Imali smo i mi Herceg Bosnu, prodali su je “naši dušobrižnici”, prodala ju politika iz Zagreba trgujući u korist nekih svojih interesa!!!

Žalosno je što su te zagrebačke politike spram Hrvata U BiH ostale iste, samo interes i ništa više!!!

Život teče, politički ciklusi se smjenjuju, negdje dolazi do smjene generacija, negdje ni to, princip je isti, podobni opstaju i plivaju, oni drugi preživljavaju ili odlaze!!!

Ljudi od istine i pravde nemaju baš pristupa tim vladajućim strukturama, jer istina i pravda ne daju prostora političkoj trgovini!!!

Gore od svega je to što, sasvim sam siguran, mnogi iz oba naroda se ne slažu s ovim politikama nametanja, ali su u tišini zbog raznih razloga, uglavnom egzistencijalne prirode!!!

Ni jedan razlog ne postoji za posezanje za tuđim!

Dovoljno je prostora za život za sve koji su tu živjeli koji žive!

Nikad mi ne bi palo na pamet otići u neki drugi kraj i tamo uređivati pravila po kojima bi kao trebali živjeti oni koji tamo žive!!!

Ima mjesta za sve, pitanje je ima li dovoljno mudrosti i dobre volje za prihvatiti činjenice???

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)