Bolje je umrijeti Slobodan nego živjeti ponižen!!!

 

 

Piše: Ivan Filipović

 

Naša povijest na ovim životnim prostorima je krvlju ispisana, našom krvlju i rukama raznih osvajača!!!

Strašne su to muke bile!

Dugi mračni periodi!

Život na granici izdržljivosti!

Ali, ovaj žilavi narod, ovaj hrvatski narod je sve izdržao, i svemu i svima unatoč i ostao i opstao, tu na rodnoj grudi do dana današnjih!!!

I svemu i svima unatoč će ostati dokle ga bude bilo!!!

Dakle, sve te sile koje su stoljećima terorizirale ovaj narod i pisali povijest njegovom krvlju, nisu ga uspjeli uništiti!

Nisu ga uspjeli otjerati!

Nisu ga uspjeli pokoriti!

Nisu ga uspjeli natjerati da prihvati i postane ono što nije!!!

Siguran sam da ni sve sile koje su sad, sve nepravde i terori koji se rade u naše vrijeme, pa ni one koje će doći, ma kakve bile, neće uspjeti u svom naumu, neće raseliti Hrvate, neće uništiti Hrvate, neće pokoriti Hrvate i neće od Hrvata napraviti ono što bi oni htjeli!!!

Jer Hrvat može biti samo jedno, može biti Hrvat ili ga nema!!!

Oni koji prihvaćaju te, ili ponude ili padnu pod pritiskom terora, oni tim činom prestaju biti Hrvati, oni postaju nešto drugo, oni zapravo postaju NIŠTA, postaju bezlična masa koja ne znači nikome ništa, ne znači svojima jer su ih se odrekli, jer su ih napustili, jer su ih izdali, jer su ih prodali i prihvatili tuđine, a ne znače ni onima kome su “pristupili”, jer, i ti su svjesni njihove bezvrijednosti!!!

Ako su se odrekli i prodali svoje rođeno, odrekli se svetinja radi prestanka terora, znaju i oni kojima su “pristupili” da tu nema vrijednosti, čim dođe neka nova sila, neki novi teror pa i neka nova ponuda, oni su prvi koji će to prihvatiti!

Zato se ne treba zavaravati, ni ovi brojniji, ni neki drugi, kako je malobrojnost Hrvata u ovom trenutku, da im je to šansa, malo terorom, malo terorizmom, pa malo i politikom, pa malo uz pomoć stranih čimbenika, zastrašiti to Hrvata što je ostalo, pa će ili, oni ponosniji koji neće prihvatiti ucjene, teror  i ponude otići, ili one kolebljive pridobiti za sebe!!!

Svjesni su i ti što pridobiju te kukavice da nisu dobili ništa njihovim prelaskom, a svjesni su, također, da ni Hrvati nisu ništa izgubili, jer takvi će otići kad god im se ukaže prilika i ponuda!!!

Imamo mi kroz svoju bogatu, dugu i ne baš laku povijest bezbroj primjera da je to bilo tako.

Dakle, unatoč svemu tome: i terorima okupatora i terorima “domaćih” vlastodržaca koji su opet u neku ruku okupatori, a pritom mislim na Jugoslavije, poglavito zadnju, komunističku, koja je i nastala na teroru i smrti Hrvata jer im je misao vodilja bila kako Hrvati moraju umrijeti kako bi Jugoslavija živjela!

I zaista, blizu milijun Hrvata je umrlo da bi Jugoslavija živjela!

Zanimljivo, nisu umrli u borbama, jer Hrvati su bili jaki ratnici i u borbama su puno više umirali oni drugi, ali su poslije završetka rata, predaje oružja i predaje Englezima, umirali od Bleiburga do Makedonije!!!

E tu su umirali hrvati za život Jugoslavije, na križnim putovima, kao goloruki zarobljenici!!!

Dakle, kad se sve to preživi, kad narod koji je prepolovljen opstane i ostane, tome narodu nema uništenja!!!

Pola stoljeća su Hrvati pod komunističkom vlašću opet uništavani, ubijani, raseljavani, i na koncu su se izborili za Slobodu i za Domovinu!!!

Kad krvlju platimo Slobodu, kad oslobodimo Domovinu, i kad ne odradimo kako treba, onda i Slobodu i Domovinu vratimo u ruke neprijatelju, eto, sad životarimo, sad se opet borimo do neke nove revolucije, a ona je neizbježna žele li Hrvati preživjeti ovu kataklizmu!!!

Neizbježna je revolucija unutar hrvatskog naroda, a ta revolucija mora biti konačna i temeljita, moraju se konačno Hrvati  očistiti i osloboditi tog okupacijskog taloga koji sve te godine i sva ta stoljeća Hrvate drži u ropstvu, pa i dan danas!!!

A ima tu svih  taloga, od onih zapadnjačkih, austro-ugarskih, njemački, talijanski, preko turskih pa do ovih jugo-srpskih!!!

Ti talozi su danas i danas okosnica vlasti nad Hrvatima, da ne kažem hrvatske vlasti,.

Kad Hrvati dođu do stupnja  pokretanja revolucije, a to nije daleko, ili nas neće biti, uradili se čestito i temeljito ta revolucija onda će Hrvati biti zaista svoji na svome, zaista slobodan narod, u Svojoj Slobodnoj Domovini!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)