Rama drugi put pada!!!

Kaže mi jedan prijatelj koji nije Hrvat, ali voli Hrvate, da nije vidio čudnijeg naroda, u jednom trenutku ginete za Hrvatsku i Hrvatstvo, a već u drugom sve to olako bacate pod noge neprijateljima!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Na krilima dobrih rezultata s općih izbor i konačnim pronalaskom odgovarajuće osobe s karizmom i ugledom, a bez nacionalnih i vjerskih osjećaja, ahdnamaško-pastirska sekta je krenula u konačni obračun s Ramom!!!

Sve su snage upregnuli u potpuno ovladavanje Ramom.

Takve su podjele nastupile da su, doslovno, obitelji, braća, prijatelji pa i djeca i roditelji bili na različitim političkim stranama!!!

Nisu se birale riječi pa ni sredstva s kojima bi se udaralo po onima drugima.

Idejni tvorci tog nereda su bili u Visokom i Sarajevu, jer tamo su na mnogim funkcijama bili upravo ti ahdnamaško-pastirski slugani, od direktora Svjetla riječi, šefa Teologije do profesora na toj teologiji, ali i lažnih profesora “istorije”!!!

Ali, provoditelji tog zla su bili u Rami, nametnuti gvardijan Topić koji nije dobio glasove, na što se danas ti isti pozivaju, ali je na kuknjavu dobio to mjesto!!!

Iz civilnog sektora glavni rušitelj je bio Priučeni Čovjek, onaj isti na kojeg je 1990. upozoravao ondašnji gvardijan, ali je za kratko postao ONAJ BEZ KOJEG SE NE MOŽE!!!

Njegovi motivi rušenja su osveta, jer taj ne prašta ako nije glavni!!!

Znakovit je jedan slučaj s početka dvije-tisućitih, kad je Ante Jelavić, tadašnji predsjednik HDZ-a, donio Topiću punu kesu novaca, keša, a Topić je meni jedanput rekao; nije bila puna vreća, bilo je samo 200.000 maraka!!!

Naravno, uzeo je te novce bez imalo dvojbe!

I na prvoj proslavi Gospojine odbio je pozdraviti upravo Antu Jelavića, a na to ga je nagovorio baš taj Priučeni Čovjek kojeg je Jelavić smijenio s mjesta ravnatelja MIO Mostar!!!

Nije dakle, bez razloga,  Ivan Aralica rekao mi jedne prilike u Ramskoj Kući da nije sreo podlijeg čovjeka od njega, Priučenog Čovjeka!!!

Ti isti nesretnici su oskrnavili svetište Gospe Ramske, na Šćitu, dovodeći razne bezbožnike u taj krug priređujući im razne tjelesne užitke svake vrste!!!

Ovi sektaši iz Sarajeva su gurali u Ramu sve one koji nisu mogli ni smisliti ni prihvatiti Hrvate u BiH kao ravnopravan narod, od kojeg su željeli uz pomoć tih političara stvoriti jedan novi kolektivitet pod nazivom “bošnjani katoličke vjere”!!!

Stoga su ti “alijansići” preko ministra kulture Gavrila Grahovca upumpavali novac u samostan na Šćitu, posebno se isticalo donacija za Muzej i snimanje filmića o Topiću, za kojeg mi je pokojni Smiljko Šagolj rekao da nije vidio većeg sebeljuba željnog samo-promocije!!!

Muzej također, ima kardinalnih promašaja, namjernih ili slučajnih, ja bih rekao namjernih jer isto su razmišljanje o tome imali i Grahovac i Topić!!!

Dakle, taj period od 2000. do 2016. je Ramu vratio u vrijeme Ahdname i Dobrog Pastira na vjerskom polju, a u tursko i komunističko vrijeme na političkom polju!!!

Rama je po drugi put pala pod teretom ahdnamaško-pastirskog križa!!!

Nastavlja se…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)