“Baalovi svećenici”!!!

Ovo je skupina ramskih fratara koji ne priznaju ili su otkazali poslušnost Provinciji i Provincijalu, a koji su još uvijek, službeno, članovi te Provincije!!!

Ja ih nazivam “Baalovi svećenici” jer izuzetno podsjećaju na one biblijske Baalove svećenike koje je ponizio sv. Ilija!!!

Oni su sebi pronašli svoga “Baala” kojem se klanjaju, koji ih zato obilato nagrađuje!!!

Fali sv. Ilija!!!

 

 

Piše: Ivan Filipović

 

Dakle, ta je skupina fratara osmišljena i predvođena vodstvom iz Sarajeva i Visokog, na čelu s jednim rahmetli profesorom s franjevačke teologije i s jednim još uvijek živim, mada s puno poraza u nizu, također profesorom na toj istoj teologiji!!!

Zanemarit ćemo činjenicu da su oni sljedbenici klana iz tog Reda koji je štovatelj Ahdname, koja je bila turska prevara poslije koje je tek slijedilo stradanje katolika, i “Dobrog Pastira”, Udruge koju je osnovala partija kroz koju je kontrolirala Bosnu Srebrenu, neki od tih vođa su bili štićenici te Udruge, a oni su sebi odgojili “nove pastire”!!!

Ali postoje činjenice koje je nemoguće zanemariti, a to je činjenica da je ova skupina fratara već dugo otkazala poslušnost Provinciji, jer, već nekoliko puta pokušavaju preuzeti Provinciju pod svoje i vratiti ju u pravila Ahdname i Dobrog Pastira!!!

Žalosna je činjenica da su uz to što su idejni tvorci ovih “Baalovih svećenika” rođeni Ramljaci, također, i najbrojniji upravo rođeni Ramljaci!!!

Oni su sebi pronašli “Baala i Provincijala” u jednoj osobi, u liku načelnika općine Prozor-Rama!!!

Dakle, to da su odbili poslušnost i da su se odmetnuli od Provincije, više i nije ni tajna ni novost, to zna svatko tko želi znati!!!

Međutim, činjenica da ih je pod svoje uzeo, ili oni njega, ovisi s koje strane se gleda, “bog Baal” je nešto o čemu mnogi ne žele ili ne smiju govoriti???

Taj njihov novi “provincijal” obilato plaća svoje postojanje tamo gdje je, jer, oni su ga zapravo i doveli i održavaju ga na vlasti u Rami preko direktnih lobiranja, pa i na ispovijedima, i direktnih uplitanja u izbornu volju “svoga stada” koje je pod njihovom kontrolom!!!

Zato im “bog Baal” vraća stostruko!!!

Obilato i bez ograničenja plaća sve njihove prohtjeve!!!

Sve njihove zahtjeve, bili oni bilo koje vrste, od onih “po zahtjevu”, za što postoje dokumenti, pa do raznih građevinskih “zahvata” gdje god požele!!!

Plaća on i liječenje njihovih ljubavnica!!!

“Baal” plaća tim svojim “svećenicima” gdje god da su!

On ne žali, odriješio je kesu, i obilato plaća sve zahtjeve i prohtjeve tih “svojih svećenika!!!

Nije čak ni važno gdje su na službi!

Mogu biti bilo gdje, od Uskoplja, Vareša, Livna, Sarajeva, bilo gdje, dovoljno je napisati zahtjev, i zahtjev je realiziran!!!

“Baal” ne štedi na svojim, ali zato ne izmiruje obveze tamo gdje bi MORAO, no, o tome posebno!!!

Razbacuje se kao da je to novac naslijedio od Okana, ne “provincijalu”, to je naš novac, novac koji dolazi s naših potopljenih djedovina i očevina!!!

Niti je čudno to što “Baal” radi, još manje je čudno to što rade “Baalovi svećenici”, međutim, čudno je, pa i zabrinjavajuće to što Provincija čiji su oni još uvijek članovi, to sve nijemo gleda, “mudro šuti” i čeka Božje proviđenje, ne poduzimajući ništa, ili vrlo malo!!!

Dakle, ta je činjenica zabrinjavajuća, a poznajući “Baala i njegove svećenike”, od njih nije ništa drugo ni očekivati!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)