Tko to “para” nebo iznad BiH???

Ovi zapadni moćnici misle kako je stvarno istina onaj vic o glupim Bosancima, možda i jesu glupi ali ne u tolikoj mjeri koliko oni misle, i ne svi!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

U ovih nekoliko zadnjih dana diljem BiH, a poglavito po Sarajevu i po Bosni, kruže razni oklopnjaci EUFOR-a, natovarenih, samohodnih, koji bi, kao, trebali štiti nas!??

Pitanje je od koga?

Ako nas misle štiti od nas samih, ne mogu, to je nemoguće, ako mi poludimo!!!

Ako nas, pak, hoće zaštiti od Putina i Rusije, onda su promašili adresu!

Putin nije napao BiH već Ukrajinu, a Ukrajina je prilično daleko od BiH i između ima nekoliko država koje treba pregaziti do dolaska u BiH, a među tim državama je i nekoliko članica NATO saveza!!!

Nebo iznad BiH paraju ti nekakvi francuski rafali!

A gdje ste bili 1992.?

Gdje ste bili kad je trebalo???

Napetost raste!

Panika se sije, baca i nalazi plodno tlo!!!

Zapravo, jedan dio naroda, a dobar dio politika, u tom cirkusu vide nekakvu “brigu” tih zapadnih “saveznika”, “brigu” za BiH!!??

Kao da su oni tu zbog nas, zbog BiH, zbog naroda koji živimo u BiH, da zaštite nas.

Ne, dragi moji narodi u BiH, Hrvati, Srbi, Muslimani, niti su oni poslali taj svoj oklop radi nas, niti oni lete našim nebom zbog nas, niti oni te priče pričaju zbog nas, oni to rade samo i isključivo zbog sebe!!!

Samo i isključivo zbog sebe i svojih interesa, jer, oni su svoje pravo lice pokazali devedesetih kad je ovdje bjesnio krvavi rat!!!

Imali su priliku 1992. – 1995. godine pokazati  i djelima dokazati da im je BiH briga, da se zaista brinu da BiH ostane u svojim okvirima, da BiH narodi Hrvati, Srbi i Muslimani, žive u državi koja će biti tako uređena da budu svi zadovoljni!!!

Ne, oni su tih devedesetih preko svojih agentura i obavještajnih struktura preko politika isprovocirali  rat, koji je napravio krvoproliće skoro do istrebljenja!

Kad su vidjeli da je to otišlo preduboko onda su zaustavili to krvoproliće!

Zaustavili su ga na takav način da je završen “neriješeno”, nema pobjednika, a svi su gubitnici!!!

Zaustavili su rat, podijelili su BiH na dva dijela, strpali Hrvate i Muslimane u okvir koji nitko ne prihvaća!!!

Ostavili su nemir koji će trajati sve dokle oni budu petljali svojim prljavim igrama!!!

Ne trebamo se zavaravati, nikad stranci nisu i neće donijeti mir u BiH, neće donijeti rješenje, ne, oni uvijek nameću rješenja po njihovim mjerama, koja su po tim mjerama dobra, ali ne po potrebama nas koji živimo u BiH!!!

Ni jedno rješenje koje su oni nametnuli ne odgovara našim potrebama, odgovara njihovim interesima, tu je problem, mi to moramo shvatiti!

Ali ne, mi bi to i shvatili, narodi, međutim, oni politikama bacaju te dimne bombe koje te političare uvjere kako su im ONI jedni spas i jedino rješenje!!!

A političari k’o političari, za vlast i materijalnu moć ne gledaju dalje od onog bačenog, prihvate ponuđeno, priklone se njima i ostanu uvijek tu negdje na pozicijama, u igri, misleći da su riješili problem.

Ne, zapravo su ga samo produbili!!!

 

Francuski "Rafali" će izvoditi obuku iznad BiH - Hrvatski Medijski Servis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)