Hrvatski narode, kriv si!!!

Tko je kriv za ovakvo jadno stanje u Hrvatskoj ali i u hrvatskom narodu uopće???

Piše: Ivan Filipović.

 

Jedini krivac je hrvatski narod, onaj običan narod koji je svojom pasivnošću dozvolio vladavinu ovakvog stanja u državi, ali u narodu!!!

A zašto smo krivi?

Krivi smo jer ne želimo mijenjati ništa!

Svake promjene koje se tek negdje u daljini mogu nagovijestiti Hrvati obično osude!

A osuđujemo tako što smo odabrali svoje “lidere” u jednoj ili drugoj ponuđenoj varijanti, i svaki pokušaj smjene tih “varijanti” smo spremni na najljigavija verbalna sukobljavanja s onima koji zagovaraju promjene!!!

Napada ih se bez provjere što nude ti koji zagovaraju promjene.

Ne, jednostavno  za se brane “svoji” bez volje za raspravom, nema kompromisa i to je kraj!!!

Kad ti koji se smjenjuju na vlasti vide dokle su spremni njihovi podanici, onda oni idu do kraja i idu đonom, a taj đon je usmjeren i u lica onih koji ih štite!!!

Dok oni zavađene strane guraju u još dublju zavadu, tako te političke opcije jednog naroda gledaju većeg neprijatelja u onoj drugoj opciji, nego u stvarnim neprijateljima protiv kojih smo ratovali!!!

A to im daje mogućnost da suvereno vladaju našim sudbinama i životima, a narod uvijek drže u pripravnosti za neke nove verbalne ratove!!!

Stoga, moramo shvatiti da nama nisu krivi ni četnici, ni jugoslaveni, ni orjunaši za ovakvo stanje u Hrvatskoj i hrvatskom narodu.

Nije kriv ni Pupovac, ni klasići, ni razni miloševići, pusići, peovići, tomaševići,…

Krivi su Hrvati koji to dopuštaju!!!

Na našem primjeru se očituje ona narodna, “narod je ovce se čitav život plaše vuka, a pojedu ih čobani kojima najviše vjeruju”!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)