Vi ste nama uništili Jugoslaviju, mi ćemo vama Hrvatsku!!!

Nama Hrvatima “naši” političari i najljepše nade i vjerovanja pretvore u iluzije, pa smo primorani živjeti u iluzijama umjesto iskrenoj nadi pa i ostvarenje te nade!!!

 

Piše: Ivan Filipović

Stoga, na našu žalost, stoji tvrdnja kako mi Hrvati glavninu svog postojanja živimo u nadi koju nam pretvoriše u iluzije.

Čitavo vrijeme svoga postojanje smo sanjali o Domovini, o Slobodi, o Samostalnosti,…

I to bi se i događalo, s vremena na vrijeme, tek u kraćim intervalima, i opet bi nestajala, dakle, postajala je iluzija!!!

Što našom greško, što voljom drugih, ali bi uvijek nestajala!!!

Devedesete se, dakle, ukazala nova nada, i ta nada je pretvorena u realnost, ta nada je ostvarila ono stoljetno nadanje, pa i tisućljetno!

Ostvarili smo i Slobodu i Domovinu.

Međutim, to je sve trajalo kratko.

Slobodu smo, dakle, ali i Domovinu predali u ruke neprijateljima u vrlo kratkom vremenu, za manje od pet godina poslije krvavog rata.

Mada ni u tom ratnom vremenu nije bilo onako kako smo se nadali, opet smo dobili iluzije da je Domovine naša, a zapravo su glavnu riječ vodili oni drugi, oni koji su živjeli za Jugoslaviju, ali su morali prihvatiti realnost da Jugoslavije nema više, a to su koristili uništavajući sve hrvatsko!!!

Hrvati su osjetili zov slobode, ali je ta sloboda bila na otoku okruženom krvlju i kostima, a ta krv i te kosti su bili krv i kosti naših suboraca koji su tom svojom krvlju i kostima platili cijenu te Slobode!!!

U trenutku tog zova slobode uzeli smo puške u ruke i otišli joj u susret!

Oni su nam svo vrijeme pripremali nove iluzije.

Jedni su nam nudili iluziju do Drine, koja je u ono vremenu i s onim “hrvatskim cvijećem” bila iluzija nad iluzijama, jer oni su imali svoje planove koji su isključivali nas Hrvate, ili se prilagodi!!!

Mi smo u ratnim djelovanjima sačuvali prostor, ili barem dio prostora, gdje su živjeli Hrvati, i nazvali ga Herceg-Bosna.

To je za nas ratnike bila stvarnost koju smo skupo platili, ali su ju političari pretvorili u iluziju!!!

Pogledamo li danas, i Hrvatsku i Herceg-Bosnu, vidjet ćemo nije ostalo ništa, ili vrlo malo od onoga za što su mnogi platili životima!!!

Jer, danas nam uništavaju i Domovinu i Slobodu oni kojima smo devedesete uništili njihovu domovinu Jugoslaviju!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)