Trgovačke koalicije upravljaju narodima u BiH!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Odmah po završetku rata je krenulo formiranje takvih koalicija, jer u ratu nitko nije ostvario ono što je naumio.

Dakle, svi smo gubitnici u ratu, nitko nije ostvario ciljeve, međutim, ciljeve su ostvarili oni stvarni gospodari života i smrti u ovoj zemlji, a to su ti trgovci koji su i u ratu trgovali , poslije rata trguju i trgovat će dokle god im mi davali mogućnost za to!!!

Nisu oni opterećeni ni vjerom ni nacijom!

Njihov glavni motiv i inspiracija za opstanak na vlasti je osobna korist, a to proizlazi iz političke moći, jer politička moć donosi i novac, i status i sve to za čim oni boluju!

Sve su to mahom bivši komunisti, obavještajci, jugoslaveni, koji nisu bili opterećeni ničim osim osobnim probitkom!!!

I sad su se oni vrlo lako prilagodili tim novim ulogama i pozicijama koje su si priuštili.

U javnosti su im usta prepuna svojih naroda, svojih nacija, pa i svojih vjera!

Satraše se jadni brinući o tom svemu, prije toga olajavajući one druge i označavajući ih glavnim krivcima  i prijetnjama njihovom narodu, a u stvarnosti glume, jer čim siđu s pozornice sjede zajedno, uživaju u daljnjem djelovanju!!!

Na našu žalost, i Ramom već dugo vladaju takvi isti!!!

Kad su Sarajevu početkom 2000. tvorci RAMSKOG KAOSA planirali preuzimanje vlasti u Rami, ta jedna skupina jugoslavena predvođena rahmetli dajidžom i još nekim dajidžama koji su još živi i aktivni, i kad su na jednom od sastanaka u Sarajevu pitali Priučenog Čovjeka ima li u Rami unutar HDZ-a netko s karizmom i s priličnim ugledom u narodu, a da nije  opterećen nacijom pa i vjerom?

Priučeni Čovjek je radosno odgovorio, “imam takvog čovjeka”, i našao im ga je, i evo to je to!!!

Dakle, na našu žalost, na žalost svih naroda, a meni je najviše žao moga naroda i mene , takvi trgovci upravljaju našim sudbinama!!

Poslije svih zakulisnih i prljavih igara i niskih udaraca, okupi se na hrpu sav partijsko obavještajni ološ, svi oni koji su se OKRZNULI i sudjelovali u kriminalnoj pretvorbi i privatizaciji, pljački, uništavanju i ono malo gospodarstva u Rami, i oni danas čine OKOSNICU VLASTI!!!

I s druge strane nađu takvog istog partnera iz drugog naroda, kojima je glavni cilj zadržati vlast i zadržati pozicije gdje se dijele novci!!!

I evo, kao što vidimo, jako im dobro ide!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)