Tko će ako ne Bojić???


Za ne vjerovati je koliko zlobe pa i mržnje nose pojedini bosanski “fratri” prema svemu hrvatskome, a napose prema fratrima koji ne misle kao oni!!!
Što radite, kukala vam majka???

Piše: Ivan Filipović

Bosanski “fratar” Drago Bojić, inače miljenik tih antihrvatskih elemenata, od novinara i novina do povjesničara i političara, se osvrnuo na jednom protuhrvatskom, muslimanskome portalu na propovijed Fra Marija Knezovića na uočnici Velike Gospe na Šćitu.


Dakle, “progresivni” Bojić osuo paljbu po konzervativnom Fra Mariju Knezoviću, i zamislite, Bojić koji je pobornik pa i glasnogovornik tih “progresivnih snaga” u Bosni Srebrenoj koji još uvijek veličaju i žive za povratak Ahdname, sebe smatra progresivnim i naprednim, a jednoga Knezovića koji je normalan Fratar iz reda hrvatskoga naroda, Hercegovački Franjevac koji je svjestan svoje nacije.
Bojić, vjerojatno po uzoru na svoje mentore, se smatra nekakvim “bošnjom katoličke vjere” ili čime već, uostalom to je njegova stvar i njegov problem.


Ovdje ću se samo bazirati na njegove kritike i dociranja jednome drugome Fratru koji svim svojim djelima pokazuje da je na liniji sa svojim narodom, hrvatskim narodom.
Dakle, od Bojića to i nije puno, zapravo od njega to nije neočekivano, jer Bojić pripada toj garnituri bosanskih fratara koji još uvijek žale za Ahdnamom i za onim turskim vremenima kad su oni, eto, bili “netko”, kad je ta Ahdnama štitila pojedince iz njihovih redova, a zapravo oni istinski Bosanski Fratri koji su znali i tko su i što su i koji su živjeli s narodom i od naroda su tada najgore prolazili, baš poslije darivanja te Ahdname, toga “turskog milosrđa”!!!


Ali eto, onakvi kao Bojić su bili zaštićeni i oni će do kraja svoga života žaliti za tim vremenima!!!
Dakle, Bojić, bosanski fratar bez nacionalnoga identiteta, moguće i rodnoga, uči pameti jednoga Hercegovačkoga Fratra koji zna i tko je i što je, koji ima i povijest i čiji su korijeni duboki za razliku od kritičara koji zapravo i ne zna svoju definiciju osim da je “bosanski fratar” kojemu je Bosna na srcu, ma što to značilo!!!
Ako je i od Bojića, previše je.


Uostalom, vidimo dokle su doveli upravo tu Bosansku Provinciju onakvi kao Bojić.
Onakvi profesori slični njemu su doveli obrazovne ustanove Bosne Srebrene do kolapsa!
U Visokome nema Hrvata u gimnaziji, sve su Muslimani!!??
Izgleda da se polako ta njihova želja pretvara u stvarnost da će sve oni kontroliraju izići iz hrvatskih okvira i upasti u te “bošnjačko-muslimansko-katoličke” izmišljotine koje polako preuzimaju te institucije koje su još uvijek pod kontrolom Bosne Srebrene.


Od Bojića i bojićevaca drugo nije ni očekivati, međutim, zanimljiva je jedna druga stvar.


Kod nas u Rami postoji jedan režimski novinar koji još gore od Bojića ne zna ni tko je ni što je.
Ne zna mu se ni podrijetlo, ni otac ni majka, zna se da je negdje s jugo-istoka bivše države usvojen, i ne zna mu se ni rod, ni nacija ni vjera.
U selu gdje su živjeli njegovi usvojitelji ga zovu “kupljeni”!!!
I zapravo se tako i ponaša.
On, vjerojatno srodna duša Bojiću i bojićima, dila Bojićeve “umotvorine” po internetskome bespuću!!!
Zanimljivo je to kako se srodne izgubljene duše nađu i u internetskome bespuću, zapravo prepoznaju se oni koji ne znaju o sebi ništa, koji ne znaju ni tko su ni što su, ovaj je3dan zna da je bosanski fratar, a ovaj drugu zna da je “kupljen”, a zajedničko im je to što ne vole Hrvate!!!


Skoro u svemu se slažu, poglavito kad treba napasti Hrvate, kad treba napasti Hercegovačke Fratre ili Bosanske koji ne misle kao oni, koji su svjesni sebe i svoga iskona, oni takvima dociraju!
Zapravo bi sve pretvorili u bezlične beskičmenjake koji ne znaju ni tko su ni što su, kao što su i sami.
Neki od njih ne znaju ni svoje biološko podrijetlo pa bi rado tako učinili svima!!!
Najgore od svega je to što će oni otići kao izrodi, a Hrvati će ostati svoji na svome!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)