Otvoreno pismo Domovinskom Pokretu

Piše: Ivan Filipović

Poštovani, hrvatski narod vam je iskazao povjerenje na temelju vaših predizbornih obećanja i programskih načela koja su bila, uglavnom domoljubna i državotvorna.

I sve ono glasova što ste dobili, dobili ste na tim temeljima i tim obećanjima.

Ako ste dakle, a trebali bi biti, ozbiljna politička koja računa s hrvatskim narodom na dulje staze i vratiti Hrvatsku Hrvatima, onda bi se morali strogo pridržavati onih obećanja na kojima ste dobili povjerenje Hrvata.
Dakle, vama mora biti jasno da ste vi dobili povjerenje uglavnom onih domoljubnih Hrvata, orijentiranih isključivo slobodarski, suverenistički, bez ikakvih sumnjivih kombinacija i kalkulacija.

U prilici ste biti dio vlasti ali ne izgubiti onu temeljnu vrijednost na kojoj ste dobili to povjerenje.

Dakle, budete li imalo odstupili od onih načela na kojima ste dobili povjerenje Hrvata, u toj mjeri u kojoj ste dobili, bojim se da će vas čekati sudbina mnogih sličnih vama prije vas, počevši od HSP-a, MOST-a i svih tih sličnih politički8h opcija koje su u trenutku bljesnule i onoga trenutka kad su se priklonile i pogazile svoja načela i svoja obećanja, Hrvati su to znali kazniti, Hrvati su to kažnjavali, budite uvjereni da i vas isto čeka!

Vi biste morali znati da hrvatski narod, onaj istinski hrvatski narod, istinski Hrvati, ne daju povjerenje tek tako.
I vi bi to morali znati prepoznati ali i cijeniti i toga se držati, inače, bojim se da će vas snaći sudbina onih sličnih vama prije vas.

Dakle, mislim da vam ne bi trebalo biti važnije tih nekoliko ministarskih pozicija, agencija, direktorskih pozicija i sve ono što čini vlast četiri godine, od onoga što ste obećali Hrvatima!
Naravno, ja sam apsolutno za vaš ulazak u vlast, ali da poštujete svoja načela, da ne odustajete od onoga na temelju čega ste dobili povjerenje Hrvata u toj mjeri u kojoj ste dobili.

To povjerenje Hrvata koje ste vi dobili i na temelju čega ste vi dobili nikako se ne uklapa u kombinacije tehno menadžerskim i etno nacionalnim ekipama koje gledaju samo i isključivo svoje uže interese.

Dakle, prijatelji dragi, vama bi vodilja morala biti želja i volja hrvatskoga naroda koji su vama dali povjerenje u toj mjeri u kojoj su vam ga dali, a to je prije svega zaštita Hrvatske i Hrvata!!!

Vi ste to sve nudili u predizborno vrijeme i Hrvati su vam povjerovali u toj mjeri u kojoj su vam povjerovali.
Naravno, ne treba biti nezadovoljan osvojenim brojem vaših mandata ili postotkom povjerenja Hrvata.

Trebate imati na umu, da je bilo spremnosti napraviti jednu širu prohrvatsku koaliciju i djelovati zajedno, ja sam siguran i uvjeren da bi i rezultat bio puno, puno bolji.

Ja sam siguran da bi danas, te i takve koalicije imale barem tridesetak mandata koji bi mogli odlučivati smjer državne politike.

Ali eto, na žalost, to se izjalovilo, i te umišljene veličine su osjetile svoju stvarnu vrijednost i završile su tako kako su završile.

Ja sam siguran i duboko uvjeren da ukoliko vi pogazite svoje principe i svoja načela, svoja obećanja i svoje programe, završit ćete isto kao i svi ovi koji su, pa i u zadnjem sazivu Sabora, bili glasni, jasni, pričali priče, obećavali, ali na kraju su završili kako su završili.

Stoga vas pozivam, da, idite u vlast, da uđite u koaliciju, ali vas molim zadržite one temelje na kojima ste dobili povjerenje ovolikog broja Hrvata i zadržite dostojanstvo, nemojte si dopustiti da postanete “zvijezde padalice”, u političkom smislu, koja se pojavi, bljesne, osvijetli i nestane.

Eto, nadam se da će kod vas prevladati mudrost, pamet i razboritost i da ćete se ponašati sukladno svojim predizbornim obećanjima!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)