Mogu li osuđeni i kriminalci pod istragom biti kandidati na načelničke pozicije?


U ovoj državi sve je moguće pa i to.
Moguće je čak i iz pritvora voditi kampanju!!!
Zato i jesmo tu gdje jesmo, nakarada i pravnog sustava u kojemu caruje kriminal i korupcija!!!

Piše: Ivan Filipović

U moru arhivske građe pronađoh jednu presudu iz 2013. godine gdje je osuđen tadašnji i aktualni načelnik naše općine Jozo Ivančević.
To je zapravo i jedina presuda, jer je dotični tada shvatio da sve može kupiti i sve ima svoju cijenu, pa tako i pravosudni sustav!!!
Zanimljivo je da poslije toga ni jedna tužba protiv notornoga nije ni ugledala svijetlo dana, sve je vješto krio tužitelj Karalić, a njegovim odlaskom u mirovinu to radi netko drugi!!!
No, što je zanimljivo u ovoj presudi, zapravo “rješenju”?
U svim presudama piše Kriv je ili nije kriv, naravno ako je kriv ili nije kriv, ali u ovoj ne presudi nego “rješenju” stoji ODGOVORAN JE što je stvorio obaveze u iznosu od 265.038,00 km koje nisu odobrene za tog proračunskog korisnika!!??
Prevedeno na razumljiv jezik to znači, pronevjerio je taj novac!!!
Izriče mu se uvjetna osuda u iznosu 5.000,00 km koje neće morati platiti ako u šest mjeseci ne počini novi prekršaj!!!Nije poznato je li platio tu uvjetnu, ali je poznato da je od tada redovito u kriminalnim radnjama koje donose visoke zatvorske kazne!!!
Što je samo kriminala počinio kroz javne nabave prijevoza učenika gdje uz onaj legalni tenderski plaća još toliko ilegalno, na crno, raznim privatnim licima pa i pravnim licima!!!No, pored kupljenih tužitelja i ovakvih sudaca koji krivnju pretvore u odgovornost, teško će dočekati pravdu, no nadu daju stranci!!!
Evo Presude, zapravo RJEŠENJA o kojemu govorim:

I kad čovjek pomisli to je dno, nema dublje, pojavi se nešto još gore.
Evo vidite i prosudite sami.
Tko ima dobro plaćen pravosudni sustav može i iz zatvora voditi kampanju!!!
To može samo dobro zaštićeni kriminalni polu svijet!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)