Otvoreno pismo Džaferu Aliću.

Jedna stara izreka kaže, “oj Turčine za nevolju kume, bez nevolje jebena balijo”, a evo sad je primjenjiva na predsjednika Skupštine naše Županije, oj Džafere za nevolju kome, bez nevolje jebena balijo!!!

Piše: Ivan Filipović

Što sve može čuti i vidjeti u ovoj BiH, nekad ponosnoj i prkosnoj, a danas porobljenoj, pogaženoj, poniženoj, od nekih likova koji su na različitim razinama vlasti.
Evo čuli smo kako je notorni Džafer Alić, predsjednik Skupštine HNŽ-e, naše Županije, nazvao nas Hrvate u BiH “neugodnim podstanarima”!!!
Postavi bih pitanje, možda više njih, tome “gospodinu stanodavcu”.
Prvo pitanje, razumijete li uopće što je to podstanar?
Ako ne razumijete evo ja ću Vam odgovoriti.
Dakle, podstanar je onaj koji živi u tuđoj kući ili stanu i plaća stanarinu, to je podstanar.
Pitam Vas, na temelju čega Vi nas Hrvate autohtone žitelje ove zemlje nazivate podstanarima?
Da Vas podsjetim, narod kojemu Vi sada pripadate je nekada davno okupirao ove prostore i silom se uselio u tuđe!!!
U Vašemu slučaju postoji dvojba, pripadate li onoj skupini čiji su preci doći i okupirali našu zemlju i ostali poslije pada toga režima na našoj okupiranoj zemlji ili pripadate onoj skupini čiji su preci POTURICE, Hrvati koji su zbog guzice promijenili i vjeru i naciju?
Ako pripadate ovoj prvoj skupini, tim turskim ostacima na ovim prostorima, onda Vam moram reći jer očito ili ne znate ili ste zaboravili, da su ti Vaši preci upali u našu zemlju, u naše domove i nastanili se na silu, bez naše volje i naše suglasnosti, takvi se zovu siledžije, kabadahije, osvajači, pljačkaši, takvi se mogu zvati svim nazivima osim LJUDI!!!
Pa Vi vidite tko je zapravo podstanar?
Ako pak pripadate ovoj drugoj skupini, skupini poturica, onda je još gore!
I Vi ste nekada bili, Vaši preci zapravo, pripadnici ovoga naroda kojega sada nazivate podstanarima u ovoj zemlji, eli eto, zbog guzice su pljunuli na sve svoje, na ISKON, na MERITUM, na vjeru i na naciju!!!
Dakle, to govori o karakteru i moralu Vaših predaka koji je ravan NULI, sudeći po Vašim izjavama ni Vaš karakter se ne razlikuje od njihova!!!
Koje li bahatosti od strane jednoga potomka Turaka ili poturica, sasvim je svejedno, da jednom narodu koji je živio prije dolaska Vaših predaka ili prije gaženja svoje vjere i nacije, da potomke naroda koji se nije ni pokorio ni poturčio naziva podstanarima u vlastitoj zemlji, ako je i od Vas, previše je!!!

Da se razumijemo, ničim niste zaslužili da Vas persiram i oslovljavam s gospodine, i to ne radim radi Vas i Vaših zasluga, to radim jer mi tako nalaže moj odgoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)