Čovjek koji mrzi sve RAMSKO ako nije pod njegovom šapom!!!

Najveći neprijatelj športa i kulture u Rami je notorni načelnik Jozo Ivančević

Piše: Ivan Filipović

Navest ću samo tri primjera, dva iz športa i jedan iz kulture.
Sjetimo se samo kako je bilo veličanstveno prije godinu i nešto onoga spektakularnoga ulaska košarkaša Rame među najbolje ekipe u BiH.
To su borbe na terenu bile do zadnje kapi znoja, momci su dali sve od sebe, a i publika je bila na razini.
Ušli su elitnu skupinu košarkaša u BiH.
Dakle, oni su odradili svoj dio posla, navijači su odradili svoj dio posla, a ostatak je trebao odraditi taj notorni načelnik.
On je trebao osigurati ne tako velika sredstva da oni odigraju barem jednu godinu u toj elitnoj skupini, pa ako ispadnu barem se pokušalo.
Međutim, nije imao sluha za to.
Nekako sam siguran da taj “stručni tim” puno više zamrači i prisvoji na samo jednome većem projektu od koštanja godinu dana igranja u toj elitnoj skupini!!!
Koliko su novca zamračili samo na stavki “lokalni putovi” mogli su financirati stalni nastup košarkaša u elitnome društvu!!!
Dakle, primjer na kulturi.
Unatoč činjenici da smo općina s, vjerojatno, najskupljom organizacijom odnosno kulturnom ustanovom pod nazivom “KŠC” koje na platnom spisku ima ogroman broj uhljebnika poslušnika i vjernih glasača koji su tu dokle budu poslušni i odani!!!
Taj i takav “KŠC” koji trebao biti, kroz općinu, glavni pokrovitelj izgradnje Knjižnice i Galerije uz samostan na Šćitu.
Taj objekt spaja prošlost, sadašnjost i budućnost.
Rama je imala i Knjižnici i Galeriju, ali su ju zapalili i uništili četničko partizanske horde, poslije 1945. godine te iste združene snage, četničko partizanske, su sve učinile da se to ne obnovi.
Evo, došlo je vrijeme obnavlja se, ali izgleda opet smeta tim četničko partizanskim ideološkim sljedbenicima se ne sviđa to i ignoriraju na sve moguće načine!!!
Vratimo se opet na sport.
Jučer je održan VII. Ramski polu maraton, jedan prije svega sportski događaj koji dobro promovira Ramu u tom sportskom svijetu, poglavito u tom trkačkom.
Dakle, dolaze ljudi sa svih strana, pa čak i s drugih kontinenata, sudjeluju u natjecanju, pa evo dolaze i veleposlanici, došao veleposlanik Velike Britanije koja ni po čemu ne slovi kao prijatelj Hrvata, ali eto, njezin veleposlanik dođe, bude sponzor i sudionik utrke!!!
Dolaze Kenijci i uzmu prva dva mjesta, usput obore rekord trke.
Dolaze sudionici iz svih dijelova i naroda bivše države.
Sudjeluju mnogi Muslimani iz BiH i opet ništa, a očekivalo se da će on kao jedini muslimanski kandidat za načelnika pojaviti se barem rad njih.
Istina, nije bilo onih lokalni pa nije ni našao potrebu pojaviti se!!!
Dakle, nije ga privuklo ni to što su sudjelovali skoro svi iz “bratstva i jedinstva”, pa ni to što su bili i iz “nesvrstanih”, projekta koji je bio pod patronatom dragoga im Tita!!!
Kod takvih likova mržnja nadjačava sve, i razum, i ljubav, i logiku…
Ali, mržnja i ubija tamo gdje se ne čuju pucnji!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)