Ima li u svijetu licemjerja ravnoga hrvatskome?

Piše: Ivan Filipović

Svako licemjerje boli i pogađa, poglavito iskrene i poštene ljude, a najgore pogađa i boli licemjerje koje dolazi iz vlastitih redova, iz vlastitoga naroda, od vlastitih prijatelja pa i vlastite braće.

Ovih dana svjedočimo velikoj količini licemjerja oko Srebrenice, obljetnice stradanja, obljetnice genocida u Srebrenici.
Dakle, sam genocid je neupitan i stradanje je neupitno, strašno i za svaku osudu, međutim, boli to licemjerje nekih hrvatskih politika i političara koji liju krokodilske suze nad žrtvama Srebrenice i biraju riječi, te licemjerne riječi, kako bi izrazili svoju sućut i naglasili svoje suosjećanje.

Idu toliko daleko da pozivaju u Hrvatski Državni sabor predstavnice Udruge Majke Srebrenice, što i ne bi bilo čudno da su okolnosti imalo bolje i one iskrenije.

Naravno, Majke Srebrenice su zaslužile poštovanje osobnih žrtava, međutim, postavlja se pitanje jesu li ostale majke zaslužile imalo poštovanja i sućuti?

Puno je Majki, hrvatskih Majki koje dijele sudbinu Majki Srebrenice i nikada nikome od tih licemjernih hrvatskih političara nije palo na pamet spomenuti i sjetiti se tih Majki, a kamoli ih pozvati u Hrvatski Državni Sabor.
Recimo Majke bugojanskih Hrvata koje ni danas ne znaju gdje su im kosti nestale djece, a takvih je primjera puno po čitavoj BiH ali po čitavoj Hrvatskoj, od Vukovara, Škabrnje do Dubrovnika!!

Dakle, puno je hrvatskih Majki koje još ne znaju gdje su im kosti nestalih i ubijenih, i nikada se nitko od tih licemjernih političara ne sjeti tih Majki.

Ne, naprotiv, oni rade koalicije, i to čvrste koalicije s ubojicama te djece čije Majke još ne znaju gdje su im kosti, čvrste koalicije koje ništa ne može oboriti, kako u Hrvatskoj tako i u BiH.

Nikoga ne zanimaju te majke, iz Bugojna, Prijedora, Briševa i mnogih krajeva iz BiH gdje su nestajali Hrvati kojima se ni danas ne zna za kosti, ili od Vukovara do Dubrovnika, dakle, takve Majke, hrvatske Majke čija su djeca Hrvati zarobljeni, odvedeni i ubijeni od strane četnika i “JNA” ili Muslimana i mudžahedina, očito nikoga ne zanimaju, ili barem ne u tolikoj mjeri koliko Majke Srebrenice!!!

O čemu onda pričamo?
Što Hrvat može očekivati?

Ništa, jer mi moramo znati da je sve ovo što se događa, sve ove politike, sve ove koalicije, sve je to golo licemjerje jer takvi licemjeri vode politike, jer iskreni domoljubi, sa svih strana, su svjesni činjenice da će se ponoviti i Vukovar, i Škabrnja, i Pakrac, i Srebrenica, i Uzdol, i Grabovica, možda ne na tim lokacijama, ali na nekim drugim sasvim sigurno!!!

Možda ne sutra, dogodine, ali neće dugo proći do toga.

Što mi to glumimo jedni drugima, evo nas odjednom “prijatelji, braća”, toga nikada nije bilo, to je zabluda!
Teška zabluda je bilo jugoslavenstvo, ono je i nastalo na zabludama kao i “bratstvo i jedinstvo, koje nikada nije bilo to što piše, ali je bilo dobar bič za nacionalno svjesne.

Mnogi su se kleli u to “bratstvo i jedinstvo”, miješale su se nacije u krevetima, u brakovima, pa danas imamo brojnu populaciju bez identiteta ili izgubljenoga identiteta, jer napravio ih je netko, rodio ih je netko treći pod teretom iluzija.

Sad su se narodi vratili svojim izvorima, svome iskonu, a oni i dalje lutaju od “građanstva do ostalih”!!!
Upravo političari nastali iz iluzije “bratstva i jedinstva” danas vode politike skoro svih naroda, pa zbog toga i je ovoliko licemjerja i lizanja s ubojicama svoga naroda.
Sve neprijateljske grupacije, četnici i “JNA” s jedne s
trane i Muslimana i njihovih pomagača s druge strane, stvaraju nove iluzije s nenarodnim vlastima.

Vrhunac licemjerstva je dovođenje Majki Srebrenice u Hrvatski Državni Sabor ukazujući im počasti, naravno da treba iskazati počast, ali ne onima koji nas Hrvate u BiH, pripadnike HVO-a izjednačavaju s onima koji su napravili genocid u Srebrenici!!!

Čak i one koji ih dovode u Sabor smatraju jednako krivim kao i one počinitelje genocida!
To je činjenica na kojoj počiva ovo vrijeme i ovi narodi, dakle, mi smo jedni drugima obilježeni kao neprijatelji, i čim zagusti opet će svi u svoje torove i opet će se događati zločini pa i genocidi, sve će se ponavljati ali licemjerstvo umrijeti neće!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)