Vidio sam zakopano blago!!!

Brzinom munje širile su se vijesti kao se na Šćitu radi “kulturocid” kopajući temelje za novu samostansku knjižnicu i galeriju, a te vijesti su prenosili ti nazovi mediji koje plaća i kontrolira općinski režim pojačan likovima iz općinske strukture zadužena za kulturu koji su čak i dopise slali raznim institucijama lijući krokodilske suze nad sudbinom toga “neistraženoga lokaliteta”!!!

Piše: Ivan Filipović

Prateći te sluganske medije i “kulturnjake” i njihova pisanja moglo se čuti kako se prilikom iskopa temelja za galeriju i knjižnicu pored crkve na Šćitu naišlo na ” neprocjenjivo blago” zakopano na tome lokalitetu.
Spominjani su razni primjerci, od keramičkih posuda do ćupova punih zlatnika i srebrnjaka, i što sve ne!??
Rekoh sebi, idem vidjeti tu lokaciju i uvjeriti se ima li tu ičega od spomenutoga.
Došao sam i pažljivo gledao, prvo iskopanu zemlju koja je odložena u neposrednoj blizini, a zatim i sami lokalitet.
I zaista, poslije upornog i pozornog gledanja, ugledao sam “zakopano blago”!!!
U jednome ćošku, u nekoliko ćupova su smještene ogromne količine novca, ali ne staroga nego novca našega vremena!!!
U tim ćupovima se nalazi novac koji je nestao prilikom izgradnje Staračkog doma na Šćitu.
Dakle, Dakle, radi se o nekoliko ćupova prepunih novca!!!
U drugome ćošku su druge posude, također prepune novca, ali taj novac je onaj novac je desetak godina općina davala za potrebe “kuće mira”, koji nikada nitko nije vidio osim ondašnjih gvardijana!!!
Nikada nitko nije tražio pravdanje o utrošku tih novaca, i nikada nitko nije vidio nikakav pisani trag o utrošku tih novaca!!!
Dakle, i taj novac je “pohranjen” duboko u zemlju, vjerojatno za neke crne dane kad oni koji su ga zakopali dođu u starost i tu pronađu “svoj mir”, a novac će im poslužiti za puno toga!!!
U trećemu ćošku ima, također, nekoliko posuda punih novca, opet iz općinskoga proračuna koji je davan kapom i šakom, a tu su ostavi za zlu netrebalo!!!
Dakle, radi se o puno novca, puno, puno novca.
Međutim, oni koji su ga zakopali nisu ni slutili da će se tu nešto kopati.
Uostalom, i u četvrtom ćošku su postavljene posude ali u njih nisu stigli ništa staviti jer su premješteni.
Dakle, galerija i knjižnica su im pomrsili račune pa su pustili s lanca svoje džukele, “novinare i kulturnjake” da stvore negativnu medijsku sliku o tome projektu!!!
Njihov odnos prema crkvi pokazuje što oni misle o Crkvi kao takvoj, Ona ih ne zanima, zanima ih samo pranje novca kroz projekte tih koji su u službi novca, a nikako vjere!!!
Dok je tamo obitavala ona skupina pedofilsko ahdnamaška tamo se trpalo i šakom i kapom, od ka oni odoše ni jedne marke iz općine nije došlo u tu Crkvu!!!
To rade oni čije su vrijednosti, ” u se, na se i podase”!!!
Partizani su vatrom uništili sav knjižni fond i ostale kulturne vrijednosti paljenjem crkve i samostana, ovi današnji partizani rade još gore, ne daju joj niknuti, ali ne znaju, narod je uvijek bio uz svoju vjeru i svoju crkvu, a ovakve sluge sotone sve rade da ju unište, neće im proći!!!
I za knjižnicu i galeriju postoji opasnost, ako ove strukture koje su oprale i zakopale to blago dođu ponovo u poziciju da upravljaju tim samostanom i tu knjižnicu natrpaju knjigama i pisanom riječju “povjesničara” tipa goldsteina, markovina, jakovina ili likova poput jergovića, lovrenovića i sličnih!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)