Niti je BiH država kontinuiteta niti Bošnjaci narod kontinuiteta!!!

Ono kad netko nazor hoće da ima povijest kakvu bi želio, a nema ju, eto, to je ova BiH!!!
Ovoj BiH je početak 1995. godine, a ovaj narod što sebe naziva Bošnjaci postaju 1993. godine, samoproglašenjem!!!

Piše: Ivan Filipović

Ovo što se danas zove BiH je specifično zaokružena zemljopisna cjelina koja nema nikakvih temelja osim onih odluka sile!!!
Pa i u bivšoj državi je bilo tako.
Sve bivše republike su bile domovine naroda koji su činili većinu u tim domovinama, Slovenija temeljna zemlja Slovencima, Hrvatska temeljna zemlja Hrvatima, Srbija temeljna zemlja Srbima, Crna Gora temeljna zemlja Crnogorcima, Makedonija temeljna zemlja Makedoncima.
Naravno, uz te temeljne i većinske narode živjeli su i drugi, poglavito tamo gdje se ciljano naseljavalo kao što su Srbe uvozili u Hrvatsku, gurali ih u brakove s “Hrvaticama” i proizveli novu “naciju Jugoslavene”!!!
Jedino BiH nije imala temeljni narod koji bi bio većinski.
U njoj su živjeli Hrvati, Srbi, Muslimani i ostali.
Zapravo ona je je bila preslika bivše države u malom, strpaj sve i uokviri ih “bratstvom i jedinstvom”!!!
Do 1974. godine Muslimani nisu ni postojali kao narod, bili su Hrvati, Srbi, Jugoslaveni i sve što je postojalo.
Te 1974. Tito im daje naciju, Muslimani, i kao takvi egzistiraju do 1993. kada u Sarajevo sami sebi dadoše ime Bošnjaci.
To je čista krađa i krivotvorina, jer do dolaska Turaka u ondašnjoj Bosni su živjeli i Bošnjaci, ali izvorni Bošnjaci koji su bili i Katolici.
Ali prije stvaranja bivše države današnja BiH je bila u sastavu NDH, a dobar dio Muslimana se izjašnjavao kao Hrvati, a mnogi su bili u sastavu Hrvatskih Oružanih Snaga!!!
Stvaranjem komunističke tvorevine zvane Jugoslavija NDH-oj su oteti mnogi teritoriji, čitava današnja Vojvodina koja je priključena Srbiji, Boka Kotorska je pripojena Crnoj Gori, a od utrobe NDH stvoriše tu “ZAVNOBIH-ovsku BiH” koja je plod otimačine!!!
Današnja BiH je skupina dviju regija, Bosne i Hercegovine, koju bi neki silom pretvorili u jedinstveno tkivo s dugom poviješću, ali to je iluzija!!!
Sjetimo se samo demagogije u Jajcu i Mrkonjić gradu kao BiH nije ni Hrvatska ni Srpska ni Muslimanska nego i Hrvatska i Srpska i Muslimanska.
I trajala je takva dok je jugo režim imao moć silom držanja na okupu te tvorevine.
Rezultate znamo, raspala se u vlastitoj krvi tih “bratskih naroda”, a u Dejtonu ju skrpaše u jednu cjelinu kojoj i najmanje napinjanje prijeti ponovnim pucanjem tih šavova!!!
Muslimani koji su promijenili naciju opet silom hoće stvoriti neku novu naciju, “bosansku naciju”, a naj gore je kad se ti neki “bosanski patrioti” nazivaju “Bosanac i Hercegovac”!!!
Ne znaju, jadni, da ne možeš biti to dvoje zajedno, ili si Bosanac ili Hercegovac!!!
Te regije koje čine BiH su prirodno podijeljene tako da regija Bosna pripada Crnomorskom, a regija Hercegovina Jadranskom slivu!
Ali, ni to nije dovoljno nekima, među kojima ima, na žalost, i nekih “bosanskih franjevaca” koji žale za Ahdnamom i tim vremenima!!!
Kako god, svi se moraju pomiriti s činjenicom da ovi koji sebe nazivaju “Bošnjacima” nemaju veze s onim iskonskim Bošnjacima koji su tu živjeli prije turske okupacije, oni su ili potomci Turaka ili potomci poturica, treće nema!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)