Sve što ne valja puno brže stiže!!!

Jedna stara izreka kaže; “što je u svijetu nadaj se i u selu, a što je u selu nadaj se i u kući”!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Slušamo vijesti iz Njemačke, ali ne samo iz Njemačke, nego iz čitavog “zapadnog svijeta” kako Katolička crkva, polako ali sigurno, silazi s Kristova puta!!!

Uvodi neka “nova pravila” koja nemaju nikakve veze ni s vjerom, ni s kršćanstvom, a najmanje s učenjem Isusa Krista!!!

Upuštaju se u nekakve čudne avanture i uvode nekakva “pravila” koja su neprihvatljiva i nezamisliva u kršćanstvu, a poglavito ne u katoličanstvu!!!

Upravo ove vijesti koje dolaze sa zapada potvrđuju vjerodostojnost ove izreke s početka.

Dakle, te Njemačke i zapadne zablude ili namjere, kako god, zapravo su već odavno i kod nas, na našem terenu, u našoj lokalnoj crkvi, kako u Hrvatskoj tako i u BiH!

To što se mi pravimo ćoravi kod zdravih očiju pa ne vidimo, to je naš problem, i to veliki problem!!!

Dakle, čudno nam je kad Njemački biskupi uvode isto-spolne brakove, dozvoliti će ženama svećeničku službu i još čitav niz stvari koje su apsolutnoj suprotnosti s vjerom.
Ali eto, oni su ti nekakvi “novi prosvjetitelji” koji će od Kristove crkve napraviti neku sektu u kojoj će biti moguće sve, od ogrijanja do pedofilije!!!

A mi ne želimo sebi priznati da je to i kod nas već odavno zaživjelo, nisu to čak ni rijetki slučajevi, nego zaživjelo u svoj svojoj punini, živi punim plućima, kod nas u BiH, u Hrvatskoj da i ne govorimo!!!

U dijelu svećenstva koje je pod direktnom kontrolom biskupa se događaju rigorozne stvari, od zataškavanje i dodjele službe pedofilima koji su pobjegli iz Australije da izbjegnu suđenje za pedofiliju, i kojega je tamošnji biskup razriješio mogućnosti crkvene službe!!??

Nije da Kardinal nije znao, znao je, ali nešto je nadjačalo istinu, nešto je utjecalo na kardinalovu amnestiju pedofila!??

Kod Franjevaca, poglavito u Bosni srebrenoj, desetljećima egzistiraju i visoko kotiraju pedofili, znaju se i oni i oni koje su upropastili, ali su i dalje nedodirljivi, i dalje su “fratri”, i dalje izlaze na Oltar, održavaju Mise i Sakramente, ispovijedaju, pričešćuju, vjenčavaju, a vjernici se i dalje prave ćoravi kod zdravih očiju!!!

Vjernici vide i šute, vjerski dužnosnici također, znaju i opet ih drže na tim pozicijama, kakvu nam poruku time šalju?

Jesu li opet na na snazi narodne mudrosti, ovaj put ona; “vrana, vrani očiju ne kopa”?

Tko zna razloge šutnje tih iz vrha Reda?

Možda su u pitanju da jedni druge imaju u šasci, ili…, slijedi bezbroj pitanja i potpitanja, ali tiho da nas nitko ne čuje???

A oni, ti koji odlučuju mudro šute, koliko je to mudro, to ćemo vidjeti.

Nikad kao danas nije ugrožena Kristova crkva, Živa crkva, nikad, čak  je gore nego u vrijeme katakombi!!!

Ali, mi se pravimo da se to ne vidi, ne događa, i što je najgore, ti i takvi svećenici i fratri, bez imalo srama i stida i dalje obnašaju te svoje dužnosti, bez trunke kajanja, bez imalo žaljenja za učinjenim!!!

I onda možemo biti sretni što uopće postojimo kao vjernici kakvi nas “pastiri” vode kroz vjeru!!!

Došli smo u status stada koje se nalazi među vukovima, nezaštićeno i prepušteno samo sebi, čiji “pastiri” pomažu vukovima!!!

Na nama je hoće li se koja “ovčica” među nama naći dovoljno hrabra pa se braniti od vuka koji ju napada, ili će se udružiti više “ovčica” pa će imati veće mogućnosti otjerati te vukove, ili ćemo se prepustiti pa neka kolju, pa kad tko dođe na red!!??

Ali, zaklani ćemo biti svi, ukoliko se ne branili, ukoliko im ne pružimo otpor, a kavi smo, kako djelujemo, ne gine nam kolektivno klanje!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)