Vrijeme je za čišćenje redova!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Sva svoja medijska djelovanja svodim na borbu protiv nepravde, bez imalo namjere uređivati nečije živote ili sugerirati drugima što bi trebali ili kakvi bi trebali biti!

Ali, kroz ta svoja medijska djelovanja, želim i hoću, dati do znanja onima koji uređuju ili barem sudjeluju u uređivanju naših života, da to ne rade na način kako rade!!!

Dakle, nitko ih nije ovlastio da tuđe živote uređuju po svome!

U tim “uređivačima” naših života postoje dvije skupine, izabrani i nametnuti ili imenovani, kako vam je draže.

U izabrane svrstavam sve te političke strukture koje smo mi birali na izborima, kojima smo dali povjerenje da brane naše političke interese i da rade za dobrobit nas, naroda, a ne samo njih!!!

To se, na žalost, ne događa, događa se upravo suprotno, oni su dobivanjem povjerenja i preuzimanjem vlasti u svoje ruke zaboravili sva ona politička i predizborna obećanja, i dali se svim silama za apsolutnu dominaciju sebe, dakle, uzmi sebi, a narod, ma pusti narod!!!

Dokle budem mogao reagirat ću na ovo, neću šutjeti, jer mi smo vam dali povjerenje za konkretna obećanja, a vi se ne držite obećanoga, ja smatram svojom dužnošću i obvezom ukazivati na to, jer, ukoliko mi šutjeli i ništa ne govorili o tome, bojim se da će oni shvatiti kako rade ispravno, jer eto, svi šte, nitko se ne buni, dakle, radite dobro!!!

U onu drugu skupinu, nametnutih ili imenovanih, ubrajam sve duhovne vođe  koje su nam raznim internim pravilima nametnuti ili imenovani.

Da budem jasan do kraja, uvjeren sam kako su u tim crkvenim službenicima većina odani i vjerni svome pozivu i poslanju.

Međutim, među njima ima i određen broj onih koji taj poziv i poslanje zlorabe i prakticiraju na skroz pogrešan način!!!

Navest ću samo nekoliko primjera gdje se nadređeni prema kršiteljima svih pravila i kodeksa ponašaju kao da niti vide niti čuju!!!

Primjer prvi, svećenik na službi u Australiji počini ZLOČIN obljube nad maloljetnicom, pedofil, pobjegne od izvršenja presude zemlje u kojoj je službovao, prethodno ga Kardinal te zemlje razriješi svih prava crkvenog djelovanja, taj pedofil dođe u BiH i ovdašnji mu Kardinal da novu župu pljunuvši na pravosuđe i Kardinala zemlje iz koje je pedofil pobjegao!!!

Ovo me jako podsjeća na aboliciju hrvatskih vlasti četnicima koji su rušili Hrvatsku i ubijali Hrvate!!!

On je dobio novu priliku, dobio je mogućnost raditi po starom ili po novo starom, sasvim je svejedno!!!

To je apsurd!!!

To je grijeh onih koji su mu to omogućili!!!

U Bosni Srebrenoj imamo još gorih primjera!!!

Tamo žive i rade pedofili koji su moralno osakatili neke maloljetnice, pa i kod nas u Rami, koji su još uvijek u službama te iste Provincije diljem župa!!!

Tamo ima primjera gdje su se pojedina “mala braća” odmetnula u svakom pogledu, i od Reda i od Postulata!!!

Tamo su likovi koji ne priznaju ni Provinciju ni zapovjedi Provincijala!!!

Tamo su likovi koji već godinu ili skoro godinu žive izvan samostanske zajednice, po privatnim roditeljskim kućama, i još uvijek su članovi Reda i Provincije!!!

Takvi idu okolo i promoviraju neke političke opcije i projekte koji su i napravili od njih odmetnike uz ogromnu materijalnu potporu!!!

Nije mi jasno je li to zaista bezazleno da nitko od nadređenih nema potrebu reagirati, a samo ja u tome vidim problem???

Što god, ja o takvim stvarima neću šutjeti, dokle budem mogao govorit ću, pisat ću, a kako će to netko tumačiti, svejedno mi je!!!

Najsretniji bih bio da se dovede u red taj duhovni dio, a onda i politički, jer žalosno je da zbog nekolicine pokvarenjaka ispašta čitava zajednica!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)