Ajde nemoj doći, ako si frajer!!!

Jedna stara izreka iz turskih vremena kaže, ” dao Bog kćeri da te beg uzme, a cigani se motaju oko kuće”!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Bio sam nazočan na ceremoniji osnivanja, ili bolje reći verificiranja već osnovanog i određenog, jedne nove političke stranke u Rami pod nazivom Ramska Narodna Stranka.

Dakle, ništa spektakularno, reklo bi se uobičajeno kod takvih događaja, obećavajući govori, govori kakve narod voli čuti, a u konačnici to budu prazna obećanja!!!

U ovom slučaju je to već potvrđeno jer to nisu novi političari, to su iskusni likovi u politici koji su prošli sve političke opcije koje su egzistirale  na ovim prostorima, većina njih tri, a mnogi i četiri političke partije ili opcije, tu računam komunizam, HDZ, HDZ 1990. i ovo sad-RNS!!!

Kao što rekoh ništa spektakularno, stari likovi koji bi ovu priču prodali pod “novo”, a zapravo se radi o itekako starim politikama koji bi oni stavili u novi “okvir zvan RNS”, nema tu ničega novog, uostalom sam predsjednik je rekao da će nastaviti raditi sve što je radio do sada!!!

Onima koji su svjesni što i kako se radilo do sad i koji razmišljaju realno, ne daje nadu u neko novo i pravednije vrijeme koje nas čeka!!!

Ne želim ni filozofirati ni spekulirati o tome, meni je sve jasno, ali ću iznijeti viđenje iz moje perspektive i s moje točke gledišta.

Dakle, pogledao sam dobro strukturu nazočnih i vidio ono što svi znaju ali ne žele priznati, osim nas nekoliko koji smo tu došli iz znatiželje, jedni čisto iz znatiželje, drugi iz potrebe za dobrom novinarskom pričom i ponekog “obloguzije” koji je došao popiti i pojesti, tu je bilo 99 % iz hranidbenog lanca općinskog proračuna!!!

Zapravo, ja bih to rekao na svoj način, ONI NISU IMALI IZBORA, ONI SU MORASLI DOĆI!!!

Ja znam neke koji se ni blizu ne slažu pa skoro ni s čim što aktualni vlastodršci rade ali su na hranidbenom lancu, a to znači OBAVEZAN DOLAZAK!!!

Pravdaju se kako nisu imali izbora, jer izbor je bio; dođi ili dođi po radnu knjižicu, još kažu, “jebi ga, ja nemam izbora”, a ja im poručujem, e jebi ga, ti imaš izbora samo ti nemaš hrabrosti!!!

Ti kad shvatiš da si ti njih doveo tu gdje jesu i da su oni bez tebe ništa, ti ćeš onda imati izbora, pitanje je kad ćeš ti to shvatiti i hoćeš li uopće shvatiti???

Ti i takvi ste ih doveli tu gdje jesu, vi ih držite na vlasti, a to što vi mislite ili su vas oni uvjerili kako nemate izbora je čista zabluda.

Oni su bez vas nula, ništa, oni su bez vas kao vino bez konzumenta, može stajati sto godina ako ga nema tko popiti bezvrijedno je, ništa ne vrijedi ma koliko bilo kvalitetno.

Politike su čudo jedno, što je inače nemoguće u politici je moguće, politika spaja  čak i nespojivo!!!

Gledajući taj kostur te “nove” politike i slušajući taj navodni program koji je nastavak onoga što već rade bez ikakvog programa, svi oni koji nisu u hranidbenom lancu nemaju se čemu dobrome nadati!

Oni što su u hranidbenom lancu, ako budu dobri i poslušni mogu se nadati mrvicama s gospodareva stola!!!

Dakle, ne govorim ni napamet ni iz zavisti, govorim iz iskustva kao sudionik svih ovih političkih previranja u Rami od 1990..

Ja pripadam skupini onih rijetkih koji su devedesete istinski ušli u te političke promjene nadajući se da će se, zaista dogoditi suštinske političke promjene!

Da ćemo, zaista, u povijest poslati komunističko obavještajne strukture koje neće imati više nikakvog dodira s našim životima i našim svijetom!

Te iste devedesete godine sam se razočarao i u razočarenju živim do dana današnjeg, i o tome pričam i pričat ću dokle me bude!!!

Kad smo pokrenuli tu političku revoluciju, ti partijsko obavještajni gojenci nisu bili ni blizu, nisu se oni čak puno ni protivili toj našoj revoluciji, oni su vidjeli da je to neizbježno, da to nije samo produkt naših želja i htijenja, da je to produkt širih, dubljih i viših politika svjetskih razmjera i da će se to dogoditi s nama ili bez nas, i oni su to prihvatili kao činjenicu i pripremali teren za svoju ponovnu političku aktivnost!!!

Mi smo u tome gledali političke promjene, a oni su to gledali kao prijelazni rok, i iskoristili ga najbolje moguće!!!

Priča se nastavlja, oni se mijenjaju, nezadovoljnici koji nisu uspjeli izlaze i formiraju neke nove političke opcije, a cilj im je uvijek isti; VLAST, VLAST I SAMO VLAST!!!

Revolucionari i zanesenjaci koji su vjerovali u revoluciju ostat će razočarani čitav svoj život, možda će shvatiti da revolucija jede svoju najbolju djecu!??

Gledajući one nazočne, nema tu revolucionara, to su sve ljudi aktualnog vladajućeg sistema i hranidbenog lanca koji su bili i ispali iz svih prethodnih političkih opcija i sad sebi prave političku sigurnost tom novom političkom opcijom!!!

Sam naziv stranke ne daje nadu Hrvatima Rame!

Nema tu ničega ni nacionalnog ni  domoljubnog!

To će biti politička platforma bez imalo nacionalnog, a s puno materijalnog!!!

Ja zaista u ovoj skupini ne vidim ništa što bi moglo probuditi nadu napaćenom RAMSKOM ČOVJEKU i što bi moglo zaustaviti odlazak ramske mladosti, osim ako nisi spreman biti podložan moćnicima!!!

Volio bih da griješim.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)