Gospodo generali, gdje vam je vojska???

Gospodo generali, jeste li svjesni da ste postali generali bez vojske?

Još gore, izdali ste vojsku koja vam je donijela sve, sve privilegije koje uživate, a zanima li vas gdje je ta vojska danas i sve ove godine???

 

Piše: Ivan Filipović

 

Ova konfuzija koja hara Hrvatskom i njezine izdajničke vlasti natjerale su mnoge branitelje, domoljube na samoubojstvo!!!

Samoubojstvo ne može počiniti svatko, to mogu uraditi samo ljudi koji su prevareni, ogorčeni, manipulirani do maksimuma.

I kad više ne vide nadu, kad više ne vide rješenje, onda posežu za tim zadnjim činom koji, iskreno, ne bih nikad i nikome preporučio, ali sve spomenuto učini da se dogodi to što se dogodi!

Svjedoci smo vrlo čestih takvih samoubilačkih scena, suicida.

Branitelj digao ruku na sebe!

Branitelj legao na bombu!

Branitelj se upucao!

Branitelj skočio s nekog kata!

I još čitav niz načina na koje branitelji sebi oduzimaju život.

No, ja ne čuh, ne znam jeste li vi čuli da se u tom vremenu netko od generala ili visokih časnika ubio???

Ja ne čuh za takav slučaj?

A u Hrvata ima više generala nego i u jednom narodu na svijetu.

Ne znam kod Kineza, možda Rusa i Amerikanaca, a ostali su daleko iza Hrvata po broju generala, računajući po glavi stanovnika!!!

Dakle, uz to što ti generali i ti visoki časnici, nikad, pa ni u pokušaju, nisu izvršili suicid, nisu počinili samoubojstvo!!!

To kazuje puno toga.

Kazuje kojim životom i u kojoj udobnosti žive oni tako da nemaju potrebe ni razmišljati o takvim stvarima!

Dok u isto vrijeme dobar dio branitelja je natjeran na to!!!

Ako uzmemo u obzir načina dolaska mnogih generala i visokih časnika do tih činova, njihove ratne puteve i ono što su na tim putevima ostvarili da bi dobili te činove, ukazuje na puno nelogičnosti, da ne kažem neke teže riječi!!!

Ali mi smo Hrvati poznati po takvim stvarima, po nelogičnostima, po nejasnim situacijama koje nikome nisu jasne pa ni nama, ali su tu, ali se događaju, i onda ne treba čuditi ni činjenica da Hrvati imaju više generala nego skoro sve nacije na svijetu!!!

Ali bi se morali zapitati, barem branitelji, kako da njihovi suborci, njihovi prijatelji, njihova braća po oružju, njihovi supatnici su često puta prisiljeni na najgore stvari, pa i na dizanje ruke na sebe, upravo zbog nebrige institucija o njima!!??

Dok na drugoj strani, ti generali i visoki časnici nemaju problema s tim.

Oni su dobro situirani, uhljebljeni, politički umreženi, prilagođavaju se trenutku i situaciji, i uživaju u svim svojim “zasluženim ” pogodnostima!!!

Eto, i to smo mi, i to su Hrvati!!!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)