Hrvatska, oslobođena, a opet okupirana!!!

Hrvatska s početka devedesetih i danas, može se komotno reći da se nalazi u prilično sličnoj političkoj situaciji.

 

Piše: Ivan Filipović

 

Naime, početkom devedesetih je bila u sastavu Jugoslavije, jednom nametnutom savezu država koji je  pola stoljeća održavan represijom!

Sva ta desetljeća Hrvati su imali jasne ciljeve, Slobodu i svoju Državu.

Naravno, uz onakvu represiju i represivni aparat to je bilo praktički nemoguće.

Stoga se morala čekati povoljnija politička situacija u svijetu pa iskoristiti taj trenutak.

I eto, na svu sreću dočekali smo konac osamdesetih kad su puhnuli neki novi, povoljniji, politički vjetrovi na tlu Europe.

Pao je Berlinski zid i mnogi su narodi dočekali trenutak ostvarenja davnih snova o slobodi i Domovini.

Među tim narodima je bio i hrvatski narod, međutim, Hrvati svoju Slobodu i svoju Državu, za razliku od svih istočnoeuropskih naroda nisu ostvarili bez krvi!!!

Hrvati su svoju Slobodu i svoju Državu krvavo i skupo platili!!!

Otežavajuća okolnost Hrvatima je bila činjenica da ni hrvatski vlastodršci unutar komunističkog sistema nisu bili za slobodu Hrvatske i slobodu Hrvata!

Dakle, oni su sve radili da opstane Jugoslavija, da Hrvati ostanu i dalje sužnjevi u toj Jugoslaviji!!!

Pa na kraju krajeva to su pokazali gdje su god stigli, od napuštanja Sabora Račana i njegovih drugova kad se glasovalo o samostalnosti,  do Budimirova embarga na uvoz oružja!

Svi navodni Hrvati na svim pozicijama, republičkim i državnim, su sve radili da Hrvatska i Hrvati ne budu slobodni, da i dalje budu u tom jugoslavenskom sužanjstvu!!!

Na svu sreću, narod hrvatski je osjetio taj trenutak, bio je svjestan da ukoliko ne iskoristi taj trenutak, drugog trenutka biti neće!!!

Ili, ako i bude pitanje je kad će biti?

I naravno, hrvatski je narod uzeo svoju sudbinu u svoje ruke.

Kao što rekoh, platili smo ogromnu cijenu, ali se isplatilo, oslobodili smo Domovinu, postali smo slobodan narod, a sve kasnije je priča za sebe.

Danas, dakle, 2022. godine je u političkom smislu isto kao i tih devedesetih.

I danas je Hrvatska u nekom novom savezu, u savezu koji se naziva Europska Unija.

Ni u taj savez Hrvatska nije ušla većinskom voljom Hrvata, ušla je većinskom voljom politika i vlastodržaca koji su uz referendumske prijevare došli do tog saveza!!!

Dakle, i u ovom savezu kao i onom prije Hrvati nisu ni slobodni ni ravnopravni, niti je Hrvatska više Slobodna Država!!!

Na našu žalost, i u ovom savezu Hrvatsko vladaju podanici saveza kojemu pripadaju, na štetu Hrvata!!!

Kao što su u ono vrijeme Hrvatskom upravljali “Hrvati” odani Jugoslaviji i jugoslavenstvu, tako u ovom vremenu Hrvatskom  i Hrvatima vladaju “Hrvati” koji su vjerni i odani Briselu i Europi, opet na štetu Hrvata!!!

Povijest se ponavlja, ovaj put možda nikad u kraćem roku, od početka devedesetih do danas nije dug period.

To je poslije vremena Nezavisne Države Hrvatske najkraći vremenski period u kojem se dogodiše tako velike promjene, od ropstva do slobode i natrag!!!

Nisam siguran da ima u svijet i jedna slična država i narod koji su tako skupo plati slobodu i Nezavisnost, u tako kratkom roku opet predaju slobodu i državu na upravljanje neprijateljima???

Devedesetih smo imali sreće, imali smo čvrstu odluku i spremnost izići iz tog saveza, iz tog sužanjstva, i to smo ostvarili uz krvavu cijenu!

Na žalost, u ovom trenutku i u ovom vremenu, ali u ovom spektru  političkih snaga, ne vidi se ni spremnost ni odlučnost, a ni neki istaknuti vođa koji bi poveo ovaj poniženi narod u revoluciju!!!

Hoćemo li i ovaj put čekati neke nove političke vjetrove da puhnu i rastjeraju gustu maglu s naših životnih prostora i da opet dođemo do Slobode?

Pitanje je hoćemo li mi to dočekati Spremni kao devedesetih, i hoćemo li uopće dočekati???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)