Rama u raljama kriminala!!!


Ako u svemu caruje kriminal, bilo bi čudo da su šume izuzetak!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Ovih dana sam dobio poziv od svojih sumještana da pokušamo poduzeti nešto za zaustavljanje ovog kriminala oko šuma i po šumama Rame.

Naravno, odazvao sam se, otišao u šumu Dašnjik i vidio strašne prizore!!!

O gospodarenju šumama ne znam puno, ali sigurno znam da šumama onako ne gospodari dobronamjerni gospodar koji želi dobro i šumama i budućnosti, onako rade oni koji, nekad okupatori koji su došli iskoristiti prirodna bogatstva i otići, a dana oni kojima je primarni cilj zarada i bogaćenje!!!

Došla je i policija, vjerojatno na nečiji poziv, uzela izjave od prosvjednika među kojima je i moja izjava koja je bila kratka i jasna, “gospodo pšolitičari, donesite Zakon o šumama i neće biti potrebe za prosvjedima i blokadama”!!!

Međutim, policija je uradila svoj dio posla, sve ostalo je posao drugih institucija, od šumarske inspekcije do tužiteljstva!!!

Iskreno, sudeći po količini korumpiranosti, poglavito tužiteljstva i pravosuđa, nije se nadati pozitivnom ishodu!!!

Glavnina tih gospodarskih događanja, ili bilo kakvih radnji gdje se vrti novac, i radi o novcu, je uglavnom, na rubu ili s onu stranu zakona!!!

I to tako funkcionira jer je pravosuđe u još goroj situaciji, dakle, pravosuđe je više s onu stranu nego na rubu zakona!!!

Tu je korumpiranost na prvom mjestu, dakle, kupljeni tužitelji, suci, odvjetnici, sve je na prodaju, ne svi, ali dovoljno!!!

Onda bi mi odjedanput da nam jedan segment gospodarenja bude s ovu stranu zakona.

Možda mi previše očekujemo?

Možda su ta naša očekivanja čiste iluzije?

A možda su ovo i pokušaji tih koji sve drugo rade na rubu ili s onu stranu zakona, da upravo ovom pričom zamagle one ostale priče???

Dakle, sve je moguće i puno je toga u igri i kombinaciji!!!

No, kako god i što god, jedno je činjenica i jedno je nepobitno, da vlastodršci nemaju obeštećenja, taj siguran priliv novca koji im dolazi bez obzira na sve, drukčije bi se oni borili za svaku marku iz svih drugih segmenata gospodarstva, pa i iz šumarstva!!!

Da nije ovolikog obeštećenja, pratio bi se svaki kubik i gledalo bi se iz svakog usječenog kubika izvući nešto i za općinu!!!

Na onoj tematskoj sjednici O. V. se vidjelo svo licemjerstvo vlastodržaca Rame, poglavito se vidjelo kurvanjsko ponašanje koalicijskog partnera i županijske i općinske vlasti, koji se ponaša po onoj, i svetica i kurva, sve po potrebi!!!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)