Ne daj se Ukrajino!!!

Hrvatska 1991. i Ukrajina 2022. godine, isti princip, ostalo su nijanse.

Piše: Ivan Filipović

Što je poveznica ove dvije agresije koje dijeli tek 31 godina razmaka?

Ako se malo bolje pogleda vidjet će se da je scenarij skoro u potpunosti isti.

U oba slučaja su bile federacije, neprirodne federacije u koje su utjerani smrtni neprijatelji koje je samo čvrsta ruka i partijska stega držala na okupu!!!

Te federacije su bile SSSR i Jugoslavija, partijske tvorevine koje su u ropstvu držale različite narode koji su stoljećima bili neprijateljski, pa i u ratu u kojem su nastale!!!

Do devedesetih je postojala Jugoslavija u čijem je sastavu bila i Hrvatska, a oko milijun Hrvata je životom platilo postojanje te Jugoslavije!!!

I onda, devedesetih se raspada Jugoslavije, Hrvatska postaje Nezavisna, osamostaljuju se i ostale članice Jugoslavije, međutim, Srbi se nisu mirili s činjenicom da je Hrvatska Nezavisna, i oni su na sve načine i svim silama pokušavali to spriječiti, čak su zlouporabili i zajedničku vojsku pod nazivom “JNA”, u kojoj su dominirali srpski  kadrovi, a ono što je bilo ostalih nesrpskih kadrova bili su klasični Jugoslaveni!!!

Unatoč referendumu i preko 95 % izjašnjavanju hrvatskog naroda za Nezavisnu Hrvatsku, dio Srba u Hrvatskoj su pod svaku cijenu željeli ostati u Jugoslaviji, ako ne u dotadašnjem izdanju onda barem krnju Jugoslaviju u kojoj bi bilo oko trećina Hrvatske!!!

Veliku pomoć su imali i od hrvatskih Jugoslavena koji su bili na svim važnim pozicijama!

Tako je Račan oduzeo oružje teritorijalne obrane Hrvatske i dao ga “JNA”, a oni ga dali Srbima u Hrvatskoj!!!

Onda drugi hrvatski Jugoslaven, Budimir Lončar, nametne Rezoluciju za embargo na uvoz oružja Hrvatskoj!!!

U jednom trenutku je PUKLO, došlo je do krvavog obračuna, pobunjeni Srbi unutar Hrvatske osokoljeni i naoružani od strane “JNA” i Srbije, napali su Hrvatsku!

Napali su ju i iznutra i izvana, dakle, napadnuta je sa svih strana, iznutra sa svog teritorija, ali i izvana, iz Srbije, BiH i Crne Gore!!!

Unatoč svoj toj sili koju su, što s pravom što napuhano, svrstavali među četiri vojne sile Europe, hrvatski narod koji je ostao bez prava na oružje i obranu stao je pred dušmane i zaustavio ih!!!

Hrvatska je bila goloruka, i onda je malo po malo, oslobađala vojarne od “JNA” i dolazila do oružja!

Rat je trajao od 1991. do 1995., molo je to završiti do 1993., ali neki drugi čimbenici nisu dopuštali tako!!!

Olujom je pokazano i svijetu i srbo-četnicima da Hrvati mogu SVE!!!

Ogromna je cijena plaćena za Slobodu, ali, Slobodu nikad nikome nitko neće pokloniti, za Slobodu se treba boriti i izboriti!!!

Danas, 2022. godine se slično događa u Ukrajini.

Ukrajina je bivša članica jedne federacije, SSSR-a, Ukrajina je druga po veličini zemlja u Europi, Ukrajina ima 45 milijuna, a Hrvata tek 4 milijuna…

Isti se scenarij događa danas u Ukrajini kao 1991. u Hrvatskoj!

To Rusa što ima po Ukrajini ne žele slobodnu Ukrajinu, mada je Ukrajina već tri desetljeća slobodna, želi isto što su Srbi željeli devedesetih, mada i danas su im iste želje, svi Srbi u jednoj državi, tako i Rusi, svi Rusi u jednoj državi!!!

Srbi su imali Miloševića koji ih je drukao ali i poslao im vojsku u pomoć, Rusi imaju Putina koji radi isto!!!

Ukrajina ima isti problem kao i Hrvatska, napadaju i iznutra i izvana!!!

Za razliku od nas koji smo imali embargo i koji smo na pozicijama imali hrvatske Jugoslavene koji nisu željeli Hrvatsku ni kojoj varijanti Nezavisnu, Ukrajinci imaju svoju vlast!!!

Nama su sve uzeli i sve zabranili ti svjetski licemjeri, a Ukrajini barem daju pomoć u opremi, pa i naoružanju od tih “zapadnih saveznika”, mada ja osobno sumnjam u iskrenost tih “zapadnih saveznika”, jer oni samo gledaju svoj interes, nije njima baš ni Hrvatska 1991. ni Ukrajina 2022. pretjerano zanimljiva, samo su interesi u pitanju!!!

Danas, na žalost, svijetom vladaju samo interesi, globalni interesi koji gaze sve one koji se ne uklapaju u njihove interese, uklopiš li se dobit ćeš mrvice, a na kraju će ti uzeti sve!!!

Uostalom, čitava Europa osuđuje agresiju Rusije, osim Srbije!!??

Razlog?

Pa to su bratski narodi s istim porivima za tuđim!!!

Ali, svi osvajači moraju znati da je teško pobijediti onoga tko brani svoj Dom, jer, izgubili Dom on nema više što izgubiti!!!

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)